Godkänn vår behandling av personuppgifter.

Textil

Textil

Svenskt Tenns unika textilsortiment är välkänt för sin höga kvalitet och färgstarka variation.

Svenskt Tenns unika textilsortiment är välkänt för sin höga kvalitet och färgstarka variation.

525 produkter

Valda filter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Mönster
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Storlek
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
525 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
525 produkter
Svenskt Tenn har ett brett textilsortiment i lin och bomull. Många vackra textilier finns såväl online som i butiken på Strandvägen 5.

Att upptäcka vilken textil som passar bäst till ditt hem och din personliga interiör kan vara svårt. Du kan med fördel botanisera bland vårt utbud av textilier online för att hitta din egen favorit. På Svenskt Tenn är mönsterrikedom nyckelordet, och blommig textil står i fokus. Den österrikiske arkitekten och formgivaren Josef Frank efterlämnade över 160 textila mönster enbart till Svenskt Tenn, varav många, som trycktes för första gången redan på hans tid, är i produktion än idag.

Inred med textil

Att inreda med textilier i olika former skapar ett ombonat och gemytligt intryck i hemmets alla rum, och det är också ett sätt mjuka upp, addera färg och bjuda in naturen i interiören. Estrid Ericsons välkända elefantmönster och Josef Franks klassiska botaniska textila mönster har alla kommit att bli klassiker i Svenskt Tenns textila sortiment. Olika kvalitéer, mönster, ränder och enfärgade varianter kan alla kombineras för att skapa en unik helhet.

Textila mönster

Josef Frank inspirerades ofta av naturen, och många av hans textila mönster är således uppbyggda av färgstarka blommor och blad. Det är en mönsterkonst som är unik i sitt slag, och textilierna skildrar ofta en personlig blandning av välkända blommor och favoriter från blomsterrabatten, kombinerade med bilder, frukter och klätterrankor tagna direkt ur fantasin. Josef Franks textilier har genom åren kommit att bli världsberömda, och idag syns textilierna i många designintresserades hem.

Många av Josef Franks textilier bär en prägel av olika platser och kulturer; länder, skogar och städer som han besökt, eller som han drömde om att besöka under sina levnadsår. Sitt allra första mönster ”Florens”, komponerade han redan 1909 när han befann sig i Norditalien, och det sista, Himalaya, skapade han 1950 vid 65 års ålder. Under åren 1943-1945, en period då Josef Frank befann sig i New York, skapade han flera av de som kom att bli några av hans mest betydelsefulla mönster och som idag återfinns i Svenskt Tenns textilsortiment, däribland Manhattan, Hawai, Vegetable Tree och Gröna Fåglar. När Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson fyllde 50 år, 1944, fick hon hela 50 nyskapade textila mönster i present av Josef Frank.

Sy upp textila produkter

När du valt ditt tyg kan Svenskt Tenn hjälpa dig att sy upp gardiner, måttanpassade kuddar eller andra produkter anpassade till din interiör. Kontakta Svenskt Tenns Kundservice på telefon 08-670 16 00, eller maila info@svenskttenn.se om du vill veta mer.

Go back to top