Godkänn vår behandling av personuppgifter.

Tapeter

Tapeter

En tapet kan förvandla ett helt rum och ge det en varm och ombonad känsla.

En tapet kan förvandla ett helt rum och ge det en varm och ombonad känsla.

25 produkter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Mönster
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
25 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
25 produkter
Svenskt Tenn har ett brett sortiment mönstrade tapeter, blommiga Josef Frank-tapeter och enfärgade tapeter. Ett fint sätt att förvandla sovrummet och ge det en varm och ombonad känsla.

Non-woventapeter

Non-woventapeter tillverkas av cellulosa och polyesterfiber. De är enkla och smidiga att använda, då tapetvåderna sätts upp direkt på en limmad vägg, till skillnad från många äldre varianter av papperstapeter.

Josef Franks tankar om tapeter

Josef Frank hade en särskild teori när det kom till tapeter. Han menade att såväl färger som mönster kan häva känslan av instängdhet, och att tapeter därför med fördel kan användas i små utrymmen, som exempelvis en mindre hall eller ett barnrum. Idag används dock Josef Franks mönstrade tapeter lika ofta i sovrum, kök och sällskapsrum.

Ett av Josef Franks många citat när det kommer till inredning och interiör är talande för hans tankar när det kom till just tapeter:

”Starka färger och kraftfulla mönster kan häva känslan av instängdhet. Till och med en kyffig skrubb kan bli spännande med en effektfull tapet.”

Så trycks tapeterna

Svenskt Tenns samtliga tapeter, såväl enfärgade som mönstrade, trycks med limtrycksfärg; en alldeles särskild teknik som ger tapetens mönster en unik struktur och levande känsla. Genom limtryckstekniken blir det gedigna hantverket ständigt närvarande i slutresultatet, då mönstret bildar en lätt upphöjning i tapetmaterialet. Denna struktur går att känna med handen när den dras över den färdiga tapeten.

Limtryckstekniken härstammar från tidigt 1800-tal, och är idag ett sätt för Svenskt Tenn att komma så nära Josef Franks originaltanke och mönsteridé som möjligt. Tekniken gör också varje enskild tapetrulle unik. Tapeternas mönsterbild och detaljer kan skilja sig något från varandra, och faktorer som väder, fuktighet och papprets beståndsdelar är alla exempel på sådant som i tillverkningsprocessen kan påverka tapeternas slutresultat.

Go back to top