Godkänn vår behandling av personuppgifter.

Tapeter

Tapeter

En tapet kan förvandla ett helt rum och ge det en varm och ombonad känsla.

En tapet kan förvandla ett helt rum och ge det en varm och ombonad känsla.

25 produkter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Mönster
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
25 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
25 produkter
En tapet gör stor skillnad i interiören. Svenskt Tenn har ett brett sortiment vackra tapeter online: mönstrade tapeter, blommiga Josef Frank-tapeter och enfärgade tapeter. Ett fint sätt att förvandla sovrummet och ge det en varm och ombonad känsla.

Vackra tapeter till sovrum

Svenskt Tenn har många vackra tapeter online, och samtliga tapeter passar utmärkt till sovrum. Här kan du välja mellan blommiga tapeter, tapeter med andra botaniska motiv, elefantmönstrade tapeter eller enfärgade tapeter i färgstarka kulörer. Tänk på vilken känsla du vill frammana i sovrummet när du väljer din tapet. Oavsett vilken tapet som är din favorit kommer den att tillföra ditt sovrum en varm och ombonad känsla. 

Josef Franks tankar om tapeter

Josef Frank hade en särskild teori när det kom till tapeter. Han menade att såväl färger som mönster kan häva känslan av instängdhet, och att tapeter därför med fördel kan användas i små utrymmen, som exempelvis en mindre hall eller ett barnrum. Idag används dock Josef Franks mönstrade tapeter lika ofta i sovrum, kök och sällskapsrum.

Ett av Josef Franks många citat när det kommer till inredning och interiör är talande för hans tankar när det kom till just tapeter:

”Starka färger och kraftfulla mönster kan häva känslan av instängdhet. Till och med en kyffig skrubb kan bli spännande med en effektfull tapet.”

Non-woventapeter

Non-woventapeter tillverkas av cellulosa och polyesterfiber. De är enkla och smidiga att använda, då tapetvåderna sätts upp direkt på en limmad vägg, till skillnad från många äldre varianter av papperstapeter.

Så trycks tapeterna

Svenskt Tenns samtliga tapeter, såväl enfärgade som mönstrade, trycks med limtrycksfärg; en alldeles särskild teknik som ger tapetens mönster en unik struktur och levande känsla. Genom limtryckstekniken blir det gedigna hantverket ständigt närvarande i slutresultatet, då mönstret bildar en lätt upphöjning i tapetmaterialet. Denna struktur går att känna med handen när den dras över den färdiga tapeten.

Limtryckstekniken härstammar från tidigt 1800-tal, och är idag ett sätt för Svenskt Tenn att komma så nära Josef Franks originaltanke och mönsteridé som möjligt. Tekniken gör också varje enskild tapetrulle unik. Tapeternas mönsterbild och detaljer kan skilja sig något från varandra, och faktorer som väder, fuktighet och papprets beståndsdelar är alla exempel på sådant som i tillverkningsprocessen kan påverka tapeternas slutresultat.