Träd Figaros Ranka - 75x54x6,5 cm, Försilvrad Mässing, C Seth Andersson & J Solgren | Svenskt Tenn
Boka ett privat besök utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta info@svenskttenn.se

Godkänn vår behandling av cookies

 • Produktinformation
  Artikelnummer:
  109895
  Formgivare:
  C Seth Andersson & J Solgren
  Material:
  Försilvrad Mässing
  Storlek:
  75x54x6,5 cm
 • Design

  Dekorationsträdet i försilvrad mässing skapades av Carina Seth Andersson och Jakob Solgren inför julen 2019. Inspirationen kom från Josef Franks textila mönster Figaro och Tolvekarna, som han ritade för Svenskt Tenn år 1940. Han namngav det efter Estrid Ericsons sommarhus Tolvekarna utanför Tyresö, där den tama kanariefågeln Figaro fick flyga fritt. Rankan är en hommage till Josef Franks fantasifulla mönstervärld och Estrid Ericsons karaktäristiska föremålssamlande. På toppen sitter alltjämt Figaro och blickar ut över omgivningen.

  Formgivare

  C Seth Andersson & J Solgren

  Keramikern, glaskonstnären och formgivaren Carina Seth Andersson har studerat keramik och glas på Konstfack i Stockholm. Hon finns representerad på en rad museer och institutioner, bland annat Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska museet i Göteborg och Victoria & Albert Museum i London.

  Jakob Solgren är utbildad vid Konstfack i Stockholm på avdelningen för keramik och glas. Han jobbar i gränslandet mellan konst och design och har bland annat visat burkarna Gren – formgivna för Svenskt Tenn – på Nationalmuseum 2012.

 • Skötselråd

  Mässing som inte putsas mörknar med tiden på grund av luftens påverkan. Denna förändring kan vara vacker. Om ytan är påverkad av fetter såsom fingeravtryck eller frätande ämnen kan den på längre sikt få skador som är svårare att putsa bort. Detta gäller särskilt i fuktiga miljöer.

  Polera eller putsa mässingens yta med en mjuk trasa. För djupare rengöring rekommenderas skonsamma putsmedel utan slipmedel avsedda för mässing. Undvik borstar, stålull och liknande, då dessa har en slipande effekt och mässingens yta är känslig för repande och slipande föremål som exempelvis putsdukar och svampar. Undvik även långvarig kontakt med oxider då detta kan ge permanenta frätskador. Se till att ytan alltid torkas torr med en mjuk trasa, då vatten kan leda till förändringar på ytan.

 • Hållbarhet & tillverkning

  Hållbarhet i fokus

  Läs mer om Svenskt Tenns hållbarhetsfilosofi nedan.

 • Dela

Träd Figaros Ranka 75x54x6,5 cm, Försilvrad Mässing

Produkten har utgått