Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag.

Intro Ägare & Styrelse - Svenskt Tenn

Ägare & Styrelse

Sedan 1975 ägs Svenskt Tenn av Kjell och Märta Beijers Stiftelse, som ger stora anslag till forskning och även bidrar till att främja svensk heminredning och design.

Stiftelsens syfte är att inom Sverige främja vetenskaplig forskning och undervisning, främst inom områdena ekologi och medicin. Den ska också lämna understöd till undervisning och utbildning inom ekonomiska, teknologiska och jordbrukstekniska områden. Stiftelse stödjer även utveckling och bevarande av kulturella och konstnärliga värden inom svensk heminredningstradition.

Att Svenskt Tenn ägs av Kjell och Märta Beijers Stiftelse och inte av privata intressenter innebär att det överskott som verksamheten genererar går till svensk forskning och utbildning. Svenskt Tenn bidrar därigenom till forskning bland annat inom biomedicin, genetik och läkemedel vid Uppsala universitet samt inom ekologisk ekonomi vid Kungl. Vetenskapsakademien.

På Beijerinstitutet vid Kungl. Vetenskapsakademien samarbetar forskare inom ekonomi och ekologi med målet att bidra till en hållbar utveckling, genom kunskap och förståelse om samspelet mellan människa och miljö. Man söker svar på frågor som: Hur kan vi ta naturens egna tjänster till hjälp i en alltmer urbaniserad värld? Hur kan vi bättre förvalta haven för ett rättvist utnyttjande av jordens matresurser? Hur påverkas våra beteenden av oväntade naturförändringar? Resultaten från Beijerinstitutets tvärvetenskapliga forskning omsätts över hela världen.

Stiftelsen stöder också Beijerlaboratorierna vid Uppsala universitet för forskning inom medicinsk genetik och läkemedel. Forskningen syftar bland annat till att kartlägga människans arvsmassa, till exempel genom att utveckla metoder som gör det möjligt att påvisa de förändringar i DNA som medför ökad sjukdomsrisk. Inom detta område är Uppsala universitet världsledande. Andra forskningsområden syftar till att skapa effektivare läkemedel mot till exempel diabetes och att skapa läkemedel med färre biverkningar. Ett tredje Beijerlaboratorium vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala ska forska kring effektivare mjölkproduktion med friskare kor.

Kjell och Märta Beijers Stiftelse bidrog under 2016 med nära 26 miljoner kronor till vetenskaplig forskning och kulturändamål i Sverige.

Mer information om Kjell och Märta Beijers Stiftelse finns på www.beijerstiftelsen.se
Mer information om Beijerinstitutet finns på www.beijer.kva.se
Mer information om Beijerlaboratorierna finns på www.genpat.uu.se och www.orgfarm.uu.se

Styrelsemedlemmar

Johan Wall, Styrelseordförande
Göran Carlson, Vice Ordförande
Peter Bolinder, Ledamot
Åsa Bonnier, Ledamot
Tord Dyrssen, Ledamot

Kunglig Hovleverantör - Svenskt Tenn

Kunglig Hovleverantör

Kronprins Gustaf Adolf var en designintresserad man. Det var hans vurm för moderna tennföremål som ledde till att Svenskt Tenn redan 1928 fick sitt första hovleverantörsbrev.

Breven, det första och det nuvarande, finns fortfarande i butiken, titta in i Estrid Ericsons arbetsrum samt i trappan upp till textilavdelningen. Den ärofulla titeln Kunglig Hovleverantör har följt med Svenskt Tenn sedan dess. Lämpligheten prövas varje gång Sverige byter kung eller Svenskt Tenn byter VD.

Adress & Kontaktuppgifter

Svenskt Tenn har en butik på Strandvägen och huvudkontor på Linnégatan i Stockholm. Företaget har totalt ett 80-tal medarbetare, varav cirka 55 arbetar i butiken och 25 på huvudkontoret i Stockholm.

Huvudkontor

 • Svenskt Tenn
 • Linnégatan 87A, Plan 4, 1tr
 • 115 23 Stockholm

Besökadress Butik

 • Svenskt Tenn
 • Strandvägen 5
 • 114 51 Stockholm

Postadress

 • Svenskt Tenn
 • Box 5478
 • SE-114 84 Stockholm

Returadress (endast för kundretur)

 • Svenskt Tenn
 • Box 42054
 • 126 13 Stockholm

Kontakt

Maria Veerasamy

VD

Thommy Bindefeld

Marknadschef & Kreativt Ansvarig

Erik Darth

Ekonomichef

Ebba von Blixen Öberg

Inköpschef

Lisa Ivarsson

Butikschef

Catarina Mivér

E-handelschef

Emelie Gadmar

Chef Inredningsateljén

Per Ahldén

Intendent/ Arkiv och samlingar

Elin Lervik

Presschef

Lediga Tjänster

Svenskt Tenn är ett inredningsföretag med butik, Inredningsateljé, Sömnadsateljé och Tesalong på Strandvägen i Stockholm, samt butik på webben. Företaget ägs av Kjell och Märta Beijers stiftelse, med uppdraget att föra Estrid Ericson och Josef Franks kulturarv vidare i en samtida tappning. Det överskott som genereras går till forskning inom bland annat ekologisk hållbarhet, miljövård och medicin. Genom stiftelsen bidrar Svenskt Tenn även till främjande av svensk heminredning och design. Långsiktighet, kvalitet och engagemang har varit företagets kärnvärden alltsedan starten 1924.

Avdelningsansvarig Tesalong

Arbetet utgår från Tesalongen på Strandvägen och i huvudsak i Tesalongens service. Svenskt Tenn Tesalong har varit öppen sedan oktober 2011 och är en värdefull upplevelsebaserad försäljningskanal, som tillför ett mervärde till butiken på Strandvägen som öppnade på denna adress 1927.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår planering, schemaläggning och framförallt att leda avdelningens medarbetare så arbetet utförs på ett elegant, effektivt och kvalitetsmedvetet sätt. Du ingår själv i arbetsteamet och är en viktig nyckelperson. Vi söker Dig som är en god och inspirerande förebild och ledare. I arbetet ingår att säkerställa en effektiv organisation med en hög servicenivå. Du är ytterst ansvarig för tesalongens erbjudande, resultat och försäljningsutfall. Vi söker Dig som har följande egenskaper och bakgrund:

Kravprofil
- Tidigare erfarenhet från arbetsledande position i servicebranschen och gärna från premiumsegmentet
- God känsla för Svenskt Tenn som varumärke och vill vara en del i att förädla denna verksamhet inom varumärkets ramar
- Du arbetar strukturerat och resultatorienterat, agerar på eget initiativ och drivs av att leda, samarbeta med och utveckla arbetsgruppen
- Goda kunskaper om mat, dryck och serveringsvana
- Affärsmässig och kostnadsmedveten
- Flytande engelska och svenska i tal och skrift
- Goda kunskaper i schemasystemet Quinyx är en fördel

Personliga egenskaper
- Du har ett öga för detaljer och drivs av att ge personlig service av hög kvalitet
- Du har ett tydligt och rakt ledarskap genom feedback och uppföljning
- God kommunikativ förmåga både i tal och skrift
- Skapa trivsel och god gemenskap
- Starkt engagemang
- Proaktiv, lösningsorienterad och flexibel

Start: Omgående
Arbetsplats: Strandvägen 5, Stockholm
Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tjänstgöringsgrad: 100 % varav 70% ligger på schema i driften. Tjänstgöring varannan helg.

Är Du intresserad och har ovan egenskaper och bakgrund så ser vi framemot Din ansökan som skickas före den 31 augusti till Linnea Fjellander linnea.fjellander@svenskttenn.se.