Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag.

Intro Ägare & Styrelse - Svenskt Tenn

Ägare & Styrelse

Sedan 1975 ägs Svenskt Tenn av Kjell och Märta Beijers Stiftelse, som ger stora anslag till forskning och även bidrar till att främja svensk heminredning och design.

Stiftelsens syfte är att inom Sverige främja vetenskaplig forskning och undervisning, främst inom områdena ekologi och medicin. Den ska också lämna understöd till undervisning och utbildning inom ekonomiska, teknologiska och jordbrukstekniska områden. Stiftelse stödjer även utveckling och bevarande av kulturella och konstnärliga värden inom svensk heminredningstradition.

Att Svenskt Tenn ägs av Kjell och Märta Beijers Stiftelse och inte av privata intressenter innebär att det överskott som verksamheten genererar går till svensk forskning och utbildning. Svenskt Tenn bidrar därigenom till forskning bland annat inom biomedicin, genetik och läkemedel vid Uppsala universitet samt inom ekologisk ekonomi vid Kungl. Vetenskapsakademien.

På Beijerinstitutet vid Kungl. Vetenskapsakademien samarbetar forskare inom ekonomi och ekologi med målet att bidra till en hållbar utveckling, genom kunskap och förståelse om samspelet mellan människa och miljö. Man söker svar på frågor som: Hur kan vi ta naturens egna tjänster till hjälp i en alltmer urbaniserad värld? Hur kan vi bättre förvalta haven för ett rättvist utnyttjande av jordens matresurser? Hur påverkas våra beteenden av oväntade naturförändringar? Resultaten från Beijerinstitutets tvärvetenskapliga forskning omsätts över hela världen.

Stiftelsen stöder också Beijerlaboratorierna vid Uppsala universitet för forskning inom medicinsk genetik och läkemedel. Forskningen syftar bland annat till att kartlägga människans arvsmassa, till exempel genom att utveckla metoder som gör det möjligt att påvisa de förändringar i DNA som medför ökad sjukdomsrisk. Inom detta område är Uppsala universitet världsledande. Andra forskningsområden syftar till att skapa effektivare läkemedel mot till exempel diabetes och att skapa läkemedel med färre biverkningar. Ett tredje Beijerlaboratorium vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala ska forska kring effektivare mjölkproduktion med friskare kor.

Kjell och Märta Beijers Stiftelse bidrog under 2014 med nära 20 miljoner kronor till vetenskaplig forskning och kulturändamål i Sverige.

Mer information om Kjell och Märta Beijers Stiftelse finns på www.beijerstiftelsen.se
Mer information om Beijerinstitutet finns på www.beijer.kva.se
Mer information om Beijerlaboratorierna finns på www.genpat.uu.se och www.orgfarm.uu.se

Styrelsemedlemmar

Johan Wall, Styrelseordförande
Göran Carlson, Vice Ordförande
Peter Bolinder, Ledamot
Tord Dyrssen, Ledamot

Kunglig Hovleverantör - Svenskt Tenn

Kunglig Hovleverantör

Kronprins Gustaf Adolf var en designintresserad man. Det var hans vurm för moderna tennföremål som ledde till att Svenskt Tenn redan 1928 fick sitt första hovleverantörsbrev.

Breven, det första och det nuvarande, finns fortfarande i butiken, titta in i Estrid Ericsons arbetsrum samt i trappan upp till textilavdelningen. Den ärofulla titeln Kunglig Hovleverantör har följt med Svenskt Tenn sedan dess. Lämpligheten prövas varje gång Sverige byter kung eller Svenskt Tenn byter VD.

Adress & Kontaktuppgifter

Svenskt Tenn har en butik på Strandvägen och huvudkontor på Linnégatan i Stockholm. Företaget har totalt ett 80-tal medarbetare, varav cirka 55 arbetar i butiken och 25 på huvudkontoret i Stockholm.

Huvudkontor

 • Svenskt Tenn
 • Linnégatan 87A, Plan 4, 1tr
 • 115 23 Stockholm

Besökadress Butik

 • Svenskt Tenn
 • Strandvägen 5
 • 114 51 Stockholm

Postadress

 • Svenskt Tenn
 • Box 5478
 • SE-114 84 Stockholm

Returadress (endast för kundretur)

 • Svenskt Tenn
 • Box 42054
 • 126 13 Stockholm

Kontakt

Maria Veerasamy

VD

Thommy Bindefeld

Marknadschef & Kreativt Ansvarig

Erik Darth

Ekonomichef

Catarina Tagebjer

E-handelschef

Ebba von Blixen Öberg

Inköpschef

Anna Jansson

Butikschef

Vicky Nordh

Pressansvarig

Per Ahldén

Intendent/ Arkiv och samlingar

Lediga Tjänster

Chef Svenskt Tenns Syateljé

Näst intill hela Svenskt Tenns sortiment tillverkas hantverksmässigt i Sverige. Nu söker vi en deltidsarbetande chef för en ny satsning i Stockholm, där Svenskt Tenn för första gången öppnar en Syateljé.

Ateljén är en mångkulturell arbetsplats och personalen har olika bakgrund och erfarenheter. En del av uppdraget blir bland annat att stärka deras kunskaper i svenska och driva produktionen framåt på ett kvalitativt sätt. För den person som erbjuds tjänsten är detta en unik möjlighet att arbeta i en entreprenöriell miljö med en väletablerad och stabil verksamhet som beställare.

Profil

Som person är du lätt att samarbeta med, drivande och förtroendegivande. Befattningens primära kompetenskrav är en person med utvecklat kvalitetssinne samt intresse och känsla för textilinredningsprodukter. Du förväntas att arbeta på ett strukturerat och resultatorienterat sätt, att agera på eget initiativ och drivas av att leda och utveckla affärsområdet.

Ansvarsområde:

 • Övergripande ansvar för att det som produceras alltid håller Svenskt Tenn nivå inom respektive produktkategori. Svenskt Tenns kvalité ligger inom premiumsegmentet och håller en för branschen allra högsta nivå när det gäller specialbeställda inredningsdetaljer. Detaljering ska alltid hålla högsta kvalité.

 • Planera produktion utifrån ledtider och hålla en tydlig och nära kommunikation med beställare

 • Framtagande av riktlinjer och mallar för produktion.

 • Uppdatera information och säkerställa att aktuell lagstiftning följs.

 • Ansvarig för hantering av kvalitétsreklamationer och föra dialog med beställare (ej slutkund) vad gäller kvalitetsåtgärder såsom ersättningsfrågor.

 • Utveckla och driva effektiviseringsprocesser utan att äventyra produktkvaliteten.

 • Ansvarig för löpande underhåll och lokalfrågor.

 • Personalansvar.

Kunskap & Erfarenhetskrav:

Teoretisk bakgrund inom textil- eller hantverksutbildning på minst gymnasienivå.
Tidigare erfarenhet av kommersiellt projektdriven produktion och kvalitetsuppföljning samt relevant akademisk utbildning inom produktion.
Flytande engelska och svenska i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, deltid,. Tillträde enligt överenskommelse.Ansök genom att skicka CV tillsammans med ett personligt brev till maria.veerasamy@svenskttenn.se. Intervjuer sker löpande. Vi önskar din ansökan före den 24/3.

Kontakt

Maria Veerasamy

VD

Svenskt Tenn söker kundsupport till butiken

Svenskt Tenn är ett internationellt inredningsföretag som producerar och säljer till största del egna unika produkter i inspirerande miljöer. Uppdraget är att föra Estrid Ericsons och Josef Franks kulturarv vidare i en samtida tappning.

Svenskt Tenn ägs av Kjell och Märta Beijers stiftelse som delar ut företagets vinst till forskning – främst inom ekologi och medicin.

Bakgrund

Butiken är i en tillväxtfas och behöver därför stärka upp med ytterligare servicefunktioner. Målet är att öka premiumkänslan för kund vilket kräver stort kundfokus och ökad servicegrad. Denna roll har till mål att ta hand om alla butikens kunder som kontaktar oss via företagets kundtjänst per mail och telefon.

Ansvar

 • Ansvarig för servicen till våra kunder inkommande från Kundtjänst, vilket bland annat innebär att svara på frågor om varor i butik, orderläggning etc.
 • Supporta Säljcheferna i planering av bemanning samt ta emot sjukanmälningar.
 • Ansvarig för inköp av kontorsmaterial och växelkassa till butiken. Kontaktperson mellan kundtjänst och butiken främst gällande servicefrågor.

Utbildning

Treårig gymnasieutbildning

Kunskaps- och erfarenhetskrav

 • Minst 3 års erfarenhet från butiksförsäljning och/eller kundtjänst.
 • Tjänsten är en supporterande roll vilket kräver hög stresstålighet och god förmåga att kunna serva flera samtidigt.
 • Tjänsten kräver god dator- och systemvana, gärna från Microsoft Dynamics NAV samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av arbete i tidsrapporteringssystemet Quinyx är meriterande.

Personliga egenskaper

Förmåga att representera och företräda företaget och varumärket Svenskt Tenn. Du är verbal, ordningsam och självgående samt tycker om att hjälpa andra med en prestigelös och flexibel inställning. Du är en positiv och utåtriktad person med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till anna.jansson@svenskttenn.se senast den 4/4.

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, mån-fre kl 9:00–18:00
 • Arbetsplats: Strandvägen 5, Stockholm
 • Tjänstgöringsform: Tillsvidare
 • Tjänstgöringsgrad: 100 %

Vid frågor kontakta Affärsområdeschef Butik Anna Jansson på anna.jansson@svenskttenn.se

Kontakt

Anna Jansson

Butikschef