Kundservice

Kontakta Svenskt Tenn eller läs om vanliga frågor och svar angående sortiment, leveranstider och köpvillkor.

Öppettider Måndag – Fredag 10.00 – 18.00

Varmt välkommen att kontakta Svenskt Tenn vid frågor, beställningar eller för tips och råd om val av produkter. Du kan chatta direkt med oss via chattikonen längst ner till höger på sidan. Chatten är öppen måndag – fredag klockan 10.00 – 18.00. Du kan även maila info@svenskttenn.se eller ringa 08-670 16 00. Vi strävar efter att besvara mail inom 24 timmar.

Frågor & Svar

Nedan finner du frågor och svar på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret på just din fråga är du välkommen att kontakta Svenskt Tenns Kundservice.

Julen 2020

 • Vad har ni för säkerhetsrutiner gällande Covid-19 i butiken?

  Våra kunders och medarbetares trygghet är av högsta prioritet, och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga.
  Vi begränsar antalet kunder som får befinna sig inne i butiken samtidigt. Stationer med handsprit finns utplacerade i butiken, det finns avståndsmarkeringar i golvet och plexiglas i kassorna. Anställda värdar arbetar kontinuerligt med att hänvisa våra kunder till rätt kassa för att undvika trängsel.
  Utöver dessa åtgärder hänvisar vi till köp via hemsidan i den mån det går, samt erbjuder våra kunder möjlighet att boka ett privat besök i butiken utanför ordinarie öppettider genom att kontakta info@svenskttenn.se.

 • Vilka öppettider gäller i Butiken och Conciergen under julen?

 • Hur lång ånger- och bytesrätt har jag vid köp av julgåvor?

  Under julen förlänger Svenskt Tenn ångerrätten på alla köp fram till den 10/1 2021. Detta gäller oavsett om du handlar dina julgåvor online eller i butiken på Strandvägen 5. Det går bra att returnera varor köpta via webbutiken hos Conciergen i butiken på Strandvägen.

 • När är sista beställningsdag för leverans innan jul?

  För uthämtning i butiken på Strandvägen 5 gäller sista beställningsdatum 22 december före klockan 12.00.

  För hemleverans med Budbee gäller sista beställningsdatum 22 december före kl 12.00.

  För leverans med PostNord och UPS inom Sverige gäller sista beställningsdatum 21 december.

  För leverans med UPS Express inom Europa och övriga delar av världen gäller sista beställningsdatum 21 december.

  Svenskt Tenn gör sitt bästa för att leverera Din beställning så snabbt som möjligt och i tid, men eventuella förseningar orsakade av tredje part kan dessvärre påverka din leveranstid. Rekommendationen är därför alltid att Du placerar Din order så snart som möjligt under december månad.

 • Kan jag beställa en julgåva och leverera den till en annan mottagare?

  Ja, det går bra att beställa en gåva och få den levererad till en annan adress.

  Fraktalternativen visas i kassan och Du väljer hur mottagaren ska få gåvan levererad.
  Sedan ska Dina uppgifter som givare fyllas i, bekräfta sedan genom att trycka på fortsätt.

  I fältet leverans ändrar du sedan adressen till mottagarens adressuppgifter, inklusive mail och telefonnummer.

  När det är bekräftat kommer Du sedan att se vilka betalningsalternativ som finns, välj ett för att sedan trycka på slutför köp. Ditt ordernummer kommer då att visas och en bekräftelse kommer att skickas via e-post.

  Det är inte möjligt att beställa från ett land och leverera till ett annat.

 • Kan jag beställa en julgåva och få den levererad till ett annat land?

  Det är dessvärre inte möjligt att få onlineordrar levererade till ett annat land än faktureringsadressen.
  Vi kan däremot hjälpa dig med en sådan beställning via vår Kundservice, om du kontaktar oss på info@svenskttenn.se, eller via vår chatt.
  Ange fakturering- och leveransadress, skriv vilken produkt det gäller samt om den ska vara inslagen.

 • Hur bokar jag ett privat besök i butiken?

  För att boka ett privat besök utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta kundservice på info@svenskttenn.se.

 • Kan jag lägga undan varor i butiken via Svenskt Tenns Kundservice?

  Under julen har vi begränsad möjlighet att bistå med undanläggningar i butiken. Om du genomför köpet via hemsidan kan du dock välja upphämtning i butik.

 • Slår Svenskt Tenn in julgåvor?

  Självklart har du möjlighet att beställa dina julgåvor vackert inslagna på Svenskt Tenns klassiska vis. Du väljer själv vilka och hur många av produkterna i din beställning som ska slås in. Juldekorationer går inte att få inslagna om de inte tillhör specifika gåvoset.

 • Hur går det till om jag väljer att hämta ordern i butiken?

  Du får en sms-avisering när din order är klar för upphämtning hos Conciergen i butiken på Strandvägen 5. Det tar cirka 1 – 2 arbetsdagar från att du genomfört ditt köp.

  Glöm inte att addera gåvoinslagning i kassan på hemsidan om du vill ha beställningen inslagen.

 • Hur kan jag kontakta er under julen?

  Du är varmt välkommen att kontakta Svenskt Tenns Kundservice vid frågor och beställningar under julen. Chatta direkt med oss via chattikonen längst ner till höger här på sidan, maila info@svenskttenn.se eller ring oss på 08-670 16 00.

  Chatt och telefon är öppen:
  Måndag – fredag: 10.00 – 18.00
  Lördag: 10:00 - 17:00
  Söndag: 11:00 - 16:00 

 • Hur kan jag köpa företagsgåvor hos Svenskt Tenn?

  Vi hjälper dig och ditt företag att ta fram den perfekta gåvan från vårt unika sortiment. Beställda gåvor levereras varhelst, alltid vackert inslagna på Svenskt Tenns klassiska vis. Det går även bra att förbeställa och hämta upp din gåva hos Svenskt Tenns concierge på Strandvägen 5.

Betalning & Faktura

 • Vilka betalsätt finns på hemsidan?

  Vid beställning genom hemsidan accepterar Svenskt Tenn betalning med följande betal- och kreditkort: VISA, Mastercard, AMEX/American Express. Direktbetalning via Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea samt mot Klarna Faktura (Kunder inom Sverige kan kontakta Klarnas kundservice på telefon 08 120 120 vid eventuella frågor och funderingar). Svenskt Tenn accepterar även betalning genom PayPal, samt betalning med presentkort. Vid beställning hos vår Kundservice betalar Du genom förskottsbetalning till Svenskt Tenns bankkonto. Av säkerhetsskäl accepterar vi inte kortbetalning vid beställning hos Kundservice.

 • Om jag beställer en vara på hemsidan mot faktura och vill returnera varorna. Hur gör jag då med fakturan?

  Kontakta Svenskt Tenns Kundservice på telefon 08 670 16 00 för att skjuta upp förfallodatum så att fakturan ej förfaller. Varuvärdet krediteras när varorna har kommit i retur till Svenskt Tenn.

 • Kan jag dela upp min betalning när jag handlar på hemsidan?

  Ja, genom Klarna.

 • Var kan jag se saldot på mitt presentkort?

  Här kan du se saldot på ditt presentmynt/ presentkort. Ange kortets identitet, antingen med mobiltelefonnummer och den 5-siffriga koden i SMS:et eller den 16-siffriga koden.

 • Hur hanterar Svenskt Tenn mina personuppgifter?

  För fullgörandet av ett köp är Svenskt Tenn skyldigt att samla in personuppgifter. Med personuppgift avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. De uppgifter som lämnas vid registreringen registreras och behandlas av Svenskt Tenn. Du har rätt att en gång per år begära utdrag för den information som finns registrerad om dig. Om några uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller missvisande rättar vi självklart till dem om du meddelar oss. Du kan även begära att få uppgifterna om dig raderade. Svenskt Tenn använder endast uppgifterna för det rätta fullgörandet av ett köp och säljer inte personuppgifterna vidare till tredje part. Genom godkännande av Villkoren godkänner Du även Svenskt Tenns insamling och behandling av personuppgifterna.

 • Kan jag känna mig säker när jag handlar via Svenskt Tenns hemsida?

  Svenskt Tenn erbjuder alltid ett säkert betalningssätt. Vi samarbetar med PayEx som uppfyller kraven på PCI DSS. Alla kortuppgifter och dina personuppgifter är krypterade vilket innebär att endast behöriga personer kan ta del av informationen.

 • Kan mitt företag handla mot faktura på Svenskt Tenns hemsida?

  Ja.

 • Kan jag betala med presentkort/presentmynt på hemsidan?

  Presentkortet gäller både på hemsidan och i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm. Presentmynten däremot gäller enbart i butiken på Strandvägen 5.

 • Kan jag betala en tjänst från exempelvis Inredninsateljén med ett presentkort eller presentmynt?

  Ja, presentkortet och presentmynten fungerar som betalningsmedel oavsett om väljer att handla en produkt eller att betala för en tjänst.

 • Tar Svenskt Tenn ut en avgift vid betalning med faktura?

  Ja, en viss fakturaavgift debiteras. Läs mer

 • Hanterar butiken kontanter?

  Vänligen notera att vi inte hanterar kontanter i butiken på Strandvägen 5.

Order & Beställning

 • Hur kan jag spåra/följa min order?

  Du kan spåra ditt paket genom att använda det kollinummer du mottagit i din leveransavisering. Har du valt uphämtning i butik så skickas en notifiering via sms när paketet är färdigt för upphämtning.

 • Kan jag lägga till en vara i min order?

  Det går dessvärre inte att ändra eller lägga till en vara i en redan lagd order. Önskar du beställa fler produkter ber vi dig lägga en ny order på dessa.

 • Kan jag ändra i min order?

  Det går dessvärre inte att ändra en lagd order i efterhand.

Frakt & Leverans

 • Kan jag beställa en vara och få den levererad till ett annat land?

  Det är inte möjligt att beställa från ett land och leverera till ett annat direkt via webben, men du kan kontakta Svenskt Tenns Kundservice så hjälper vi dig.

 • Hur lång tid tar det innan mina beställda varor kommer till Svenskt Tenn på Strandvägen 5 om jag har valt utlämning i butik?

  Om Du placerar din order innan klockan 12.00, finns den att hämta i butiken på Strandvägen 5 nästkommande arbetsdag efter klockan 10.00. Du kommer att få en sms-avisering när dina varor finns att hämta i butiken. Medtag giltig legitimation.

 • Vilka länder levererar Svenskt Tenn till?

  Leverans av produkter köpta via Svenskt Tenns hemsida sker till Sverige och Europa, Nordamerika, Asien och Australien. För övriga länder kontakta kundservice.

 • Vad kostar frakten när jag handlar på Svenskt Tenns hemsida?

  Fraktkostnaden varierar beroende på produkt. När Du placerat önskad produkt i varukorgen så visas fraktpriset. För fraktpriser från Svenskt Tenns butik på Strandvägen i Stockholm eller vid beställning via Kundservice, kontakta oss på telefon 08 670 16 00.

 • Hur fungerar hemleverans?

  Vid köp i Svenskt Tenns onlinebutik kan Du välja att få dina varor hemlevererade med UPS eller Budbee.

 • Hur snart kan jag hämta en order i butiken efter lagd beställning?

  Om du gör beställningen innan klockan 11.00 kan den hämtas i butiken följande dag från klockan 10.00. Du får en sms-avisering när ordern är klar för upphämtning.

 • Vad händer om jag inte hinner hämta mina varor på utsatt tid?

  För paket som inte hämtas ut inom skälig tid ansvarar vi inte. Outhämtade paket som returneras till oss fraktas på din risk och vi ansvarar heller inte för varan efter det att den har returnerats till oss. Det är därför viktigt att du hämtar ut eller tar emot ditt paket även om du har ångrat dig. Vid outhämtade paket debiterar vi en avgift om 250 kr för paket som skickats inom Sverige och 350 kr för paket som skickats till annat land, vilket motsvarar våra kostnader för frakt, returfrakt och hantering.

 • Hur lång är leveranstiden för varor köpta via hemsidan?

  Normal leveranstid är en – tre arbetsdagar om varan ska skickas inom Sverige och du har angivit ditt mobiltelefonnummer för leveransavisering. Har du inte angivit ditt mobiltelefonnummer kan leveransen ta upp till två dagar extra. För övriga varor kontakta Kundservice för korrekt leveranstid.

 • Kan jag beställa en vara och få den levererad till en annan adress?

  Ja, med undantag för fakturakunder då det endast går att beställa till folkbokföringsadress.

 • Kan jag beställa en vara online och hämta ut i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm?

  Ja. Om Du placerar din order innan klockan 12.00, finns den att hämta i butiken på Strandvägen 5 nästkommande arbetsdag efter klockan 10.00. Du kommer att få en sms-avisering när dina varor finns att hämta i butiken.

 • Kan jag själv välja utlämningsställe av mitt paket?

  Ja, du väljer utlämningsställe i kassan innan betalning.

 • Kan någon annan hämta ut de varor som jag beställt, om jag valt "Uthämtning i butik"?

  Annan person eller ombud som hämtar ut ditt paket behöver kunna visa upp legitimation på den som står som mottagare på ordern.

 • Kan jag spåra mitt paket?

  Ja. Du kan spåra ditt paket genom det kollinummer du mottagit när du har beställt en vara på Svenskt Tenn. Kollinumret finner du i orderbekräftelsen.

 • Hur klimatkompenserar Svenskt Tenn sina försändelser?

  Svenskt Tenn klimatkompenserar alla försändelser via PostNord, som investerar i förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Projekten är certifierade enligt Gold Standard, en kvalitetsstämpel för klimatkompensation som innebär strikta förhållningsregler med ytterligare krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

  Läs mer om klimatkompensation och Postnords hållbarhetsarbete på www.postnord.com

Returer & Reklamation

 • Hur returnerar jag en vara?

  Följande gäller enbart inom Sverige.
  1. Packa varan/varorna som Du vill returnera, gärna i originalemballaget (Svenskt Tenn värnar om miljön och ser gärna att Du använder emballaget i så stor utsträckning som möjligt). Om du utnyttjar bytesrätten/öppet köp kräver vi att Du återsänder varan i originalemballage.
  2. Ange varför Du returnerar varan, t ex om det rör ånger, reklamation, byte eller öppet köp, använd gärna den medskickade retursedeln. Lägg noteringen i lådan.
  3. Klistra den förbetalda returfraktsedeln på utsidan av lådan. Se till att täcka över den ursprungliga adressen. (Vill du ordna returen själv är Du självklart välkommen att göra det, notera dock att det oftast blir dyrare än om Du använder våra returfraktsedlar.)
  4. Om Du använder våra returfraktsedlar och har tagit emot varan som ett DHL paket ska den returneras via DHLs serviceställe, om det är ett postpaket ska den returneras via PostNords ombud.
  5. När vi har mottagit och godkänt din returvara kommer vi att återbetala beloppet, exlusive den initiala fraktkostnaden. Återbetalningen följer reglerna för respektive returanledning men krediteringen kommer alltid att ske på samma betalningssätt som Du använt när Du utförde beställningen. Se våra villkor för utförlig beskrivning av återbetalningsrutinen.

  Vänligen notera att Du ansvarar för att varan inte skadas eller försvinner under returfrakten. Vi ber Dig därför säkerställa att varan är väl emballerad samt, om nödvändigt, försäkrad.

  För övriga länder gäller följande:

  Om du ångrar ditt köp måste du sända tillbaka varan oanvänd (du får dock undersöka så att varan inte är felaktig), tillsammans med bifogad returfraktsedel och i ursprungligt skick. Varan bör returneras i sitt originalemballage. Du får dock själv stå för kostnaden för returfrakten.

  Returadress
  Svenskt Tenn
  Lyftkransvägen 11
  142 50 Skogås

 • Hur fungerar det med öppet köp och bytesrätt när jag handlar på hemsidan?

  Vår målsättning är att Du som kund ska bli helt nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar Du från hemsidan eller vår Kundservice har Du därför enligt distans och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 arbetsdagar från att Du har tagit emot den. Du måste dock meddela vår Kundservice detta. Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. Vi lämnar förutom ångerrätten 30 dagars bytesrätt oavsett om beställning har skett genom Hemsidan eller Kundservice. Tiden räknas från orderdatumet.

  Det går bra att byta en vara mot annan genom att själv lägga en ny beställning på vår hemsida, då tillkommer ny fraktavgift. Om Du vill byta varan måste du returnera den oanvänd i originalemballage och bifoga kvitto på köpet. Om varan har varit del av ett erbjudande innefattande vissa villkor, som till exempel en vara på köpet, måste samtliga varor erbjudandet har omfattat lämnas tillbaka.

 • Om jag har handlat mina varor via hemsidan, kan jag byta dem på Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5 i Stockholm?

  Ja. Vänligen ta med orderbekräftelse.

 • Till vilken adress returnerar jag min vara?

  Skicka din retur till:

  Svenskt Tenn AB
  Lyftkransvägen 11
  142 50 Skogås

Handla på Svenskt Tenn

 • Hur gör jag för att beställa möbler från Svenskt Tenn?

  Svenskt Tenn har tagit fram en Möbelguide för att på bästa sätt hjälpa Dig med ditt köp. Du kan även chatta, ringa eller maila Svenskt Tenns kundservice om du har ytterligare frågor om köp av möbler.

 • Vilka sömnadstjänster kan jag beställa från Svenskt Tenn och hur går jag tillväga?

  Svenskt Tenn har tagit fram en guide till de olika sömnadstjänster som vi erbjuder. Kontakta Kundservice om du har ytterligare frågor.

 • Jag vill sy upp gardiner av Svenskt Tenns textil. Hur går jag tillväga?

  Svenskt Tenn har tagit fram en Gardinguide för att på bästa sätt hjälpa Dig med ditt köp. Kontakta Kundservice om du har ytterligare frågor.

Möbelreparation, tvätt & restaurering

 • Var vänder jag mig för reparation/gravyr/möbeltapetsering av Svenskt Tenns produkter?

  Svenskt Tenn rekommenderar:
  Callerts Matt-tvätt
  Värmdövägen 748
  132 35 Saltsjö-Boo
  Tel: 08-715 00 91
  Brunells Metallverkstad HB (bland annat renovering av ljuskronor och armaturer)
  Riddargatan 25
  114 57 Stockholm
  Tel: 08 – 660 47 96
  www.brunells.com
  Gilbert & Malmsten (lackering av möbler)
  Hovslagarevägen 4
  192 54 Sollentuna
  Tel: 08-35 15 10
  Ateljé Ebéniste AB (möbelrestaurering)
  Grevgatan 17 
  114 53 Stockholm
  Tel: 08-663 96 90
  Mats Landin Tapetserare
  PL 2197
  760 15 Gräddö

  Sverige
  Telefon: 0176-40067
  Michiko gravyr
  Skeppargatan 46
  114 58 Stockholm
  Tel: 08-50026229
  Askwalls Gravyr AB
  Norrtullsgatan 21
  113 27 Stockholm
  Tel: 08-20 11 52
  KAJ & NOVI Armatur
  http://kristallkronor.com/
  Armaturer kan vidarebefordras till KAJ & NOVI via El Store på Odengatan 23.
  El Store Tel: 08-661 21 21

Trygg e-handel

 • Vad innebär certifieringen?

  Trygg e-handel är en certifiering för e-handelsföretag. E-handelsföretag är företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på samma princip som traditionell postorder, med skillnaden att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan.

  Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor & tjänster på internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att Du vet vem Du lämnar uppgifterna till. Du kanske även vill känna trygghet i att företaget kommer att leverera varorna inom avtalad tid och att Du kommer att kunna få hjälp efter köpet om behovet finns.

 • Vilka är kraven för att få certifieringen?

  Certifieringen Trygg e-handels syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när Du handlar, Målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på internet som i en fysisk butik.

  När Du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel så innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad olika krav. Endast seriösa e-handelsföretag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel.

  Trygg e-handels krav är utformade för att Du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när Du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

  Se fullständig förteckning av Trygg e-handels krav.

 • Var hittar jag Trygg e-handelcertifierade företag?

  Samtliga certifierade företag finns listade här. Företagen är indelande i kategorier efter sortiment så att du lätt skall kunna hitta det företag som Du är intresserad av.

 • Hur ser kontrollen ut?

  Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument.

  Om Du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt/i strid med kraven får företaget en "prick" i Trygg e-handels register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att Du som konsument kan känna dig säker på att enbart seriösa företag bär Trygg e-handelsymbolen.

 • Hur vet jag att symbolen är äkta?

  För att kontrollera att symbolen är äkta klickar Du/håller muspekaren över Trygg e-handelsymbolen, se exempel.

  Varje anslutet företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

Butik

 • Vad har ni för säkerhetsrutiner gällande Covid-19 i butiken?

  Våra kunders och medarbetares trygghet är av högsta prioritet, och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga.
  Vi begränsar antalet kunder som får befinna sig inne i butiken samtidigt. Stationer med handsprit finns utplacerade i butiken, det finns avståndsmarkeringar i golvet och plexiglas i kassorna. Anställda värdar arbetar kontinuerligt med att hänvisa våra kunder till rätt kassa för att undvika trängsel.
  Utöver dessa åtgärder hänvisar vi till köp via hemsidan i den mån det går, samt erbjuder våra kunder möjlighet att boka ett privat besök i butiken utanför ordinarie öppettider genom att kontakta info@svenskttenn.se.

 • Vad har butiken för öppettider?

  Butikens öppettider är:

  Måndag – Fredag: 10.00 – 18.00
  Lördag: 10.00 – 17.00
  Söndag: 12.00 – 16.00

  Mer information och avvikande öppettider hittar Du här.

 • Hanterar butiken kontanter?

  Vänligen notera att vi inte hanterar kontanter i butiken på Strandvägen 5.

FSC®-märkning

 • Vad innebär FSC-märkningen?

  FSC är en oberoende internationell organisation som vill främja ett miljömässigt ansvarsfullt skogsbruk, men som också, till skillnad från andra certifieringar, tar hänsyn till sociala och ekonomiska faktorer.

  Certifierade företag följer FSC:s regler för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

  Svenskt Tenn vill stödja FSC. I våra inköpsregler för trä uppmanar vi våra möbeltillverkare och deras träleverantörer att tillverka våra produkter i FSC-certifierat virke. Vi ser också till att ha en levande dialog med våra leverantörer i den här frågan. Alla Svenskt Tenns brickor och underlägg är nu FSC-certifierade.

 • Är underläggen FSC-godkända trots att de inte har någon stämpel?

  Ja, samtliga Svenskt Tenns underlägg är FSC-godkända. Underlägg som tillverkas från och med början på 2018 kommer att bära FSC-stämpeln.

 • Varför är en del brickor FSC-märkta och andra inte?

  Samtliga brickor i Svenskt Tenns sortiment är FSC-godkända, oavsett om det finns en FSC-märkning på dem eller ej. Anledningen till att en del brickor saknar stämpeln är att vi tidigare inte märkt brickorna. Detta sker dock alltid på nytillverkade brickor.

Övriga Frågor

 • Kan jag få en vara inslagen som gåva när jag handlar på Svenskt Tenns hemsida?

  Ja. Vi erbjuder presentinslagning på Svenskt Tenns klassiska vis. Undantag gäller för jul- och påskdekorationer.

 • Finns hela Svenskt Tenns sortiment tillgängligt via hemsidan?

  Svenskt Tenns egenproducerade varor och ett urval av Svenskt Tenns externa sortiment säljs via hemsidan.

 • Vad är Svenskt Tenns policy när det gäller plastpåsar?

  Nedskräpning med plast är ett växande miljöproblem som hotar ekosystemen världen över. Materialet kan inte brytas ned av naturen, utan smulas istället sönder till mikroplaster som skadar miljö och djurliv i skogar och hav.

  Alla plastpåsar vi människor förbrukar har en negativ inverkan på miljön, och genom att använda färre, sparar vi på jordens resurser.
  Svenskt Tenn arbetar på flera sätt för att minimera sin miljöpåverkan. Företaget ägs av Kjell och Märta Beijers stiftelse, och det överskott som genereras går till forskning inom bland annat ekologisk hållbarhet och miljövård. Beijerinstitutets forskning ger en djupare förståelse för samspelet mellan ekologiska system och samhällets och ekonomins utveckling. Målet är att finna vägar till en hållbar framtid för mänskligheten.
  Nu – i samband med Miljö- och Energidepartementets ny förordning (2016:1041) – vill vi tillsammans med Er bidra till att minska konsumtionen av plastkassar.
  Läs mer om lagstiftningen på riksdagens hemsida.

 • När får ni in varan i lager?

  Genom att bevaka varan via produktsidan får du information om när varan åter finns i lager. Kontakta Svenskt Tenns Kundservice för mer information om specifik produkt.

 • Var hittar jag skötselråd till min produkt?

  På de flesta produkter i Svenskt Tenns webshop finns skötselråd under respektive produktsida. Kontakta gärna Kundservice på telefon 08 670 16 00 om din produkt saknar skötselråd.

Svenskt Tenns fasad 1960-talet

Att erbjuda våra kunder högsta tänkbara service har alltid varit det viktigaste för oss. Butiken håller öppet och om du vill besöka oss under ordinarie öppettider är du som alltid varmt välkommen. Vill du istället besöka oss enskilt, ger vi dig även möjlighet att göra det.

Nu kan du boka en specialvisning av den pågående utställningen, eller ett privat besök i butiken mellan tiderna 08.00 – 11.00 och 18.00 – 20.00. Då kan du handla ostört och få personlig hjälp från någon av våra duktiga säljare. Vi kan också erbjuda digitala visningar av butiken och möten med våra inredare antingen i butiken eller via Facetime. Allt för att du som kund ska kunna ta del av Svenskt Tenn på dina villkor.

Kontakta oss på info@svenskttenn.se eller på 08-670 16 00 så hjälper vi dig.

Varmt välkommen.

STRANDVÄGEN 5

Butikens ÖPPETTIDER

Öppettider

Måndag – Fredag: 10.00 – 18.00
Lördag: 10.00 – 17.00
Söndag: 12.00 – 16.00

Vänligen notera att vi inte hanterar kontanter i butiken på Strandvägen 5.

Avvikande öppettider

Julafton: Stängt
Juldagen: Stängt
Annandag jul: Stängt
Nyårsafton: 10.00 - 15.00
Nyårsdagen 2021: Stängt
Trettondagsafton 2021: 10.00 - 17.00
Trettondedag jul 2021: 12.00 - 16.00

STRANDVÄGEN 5

Conciergens Öppettider

Öppettider

Måndag – Fredag: 10.00 – 18.00
Lördag: 10.00 – 17.00
Söndag: 12.00 – 16.00

Vänligen notera att vi inte hanterar kontanter i butiken på Strandvägen 5.

Avvikande öppettider

Se butiken

Mer om Conciergen

STRANDVÄGEN 5

Inredningsateljéns öppettider

Öppettider

Måndag – Fredag: 10.00 – 17.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vänligen notera att vi inte hanterar kontanter i butiken på Strandvägen 5.

Avvikande öppettider

Julafton: Stängt
Juldagen: Stängt
Annandag jul: Stängt
Nyårsafton: Stängt
Nyårsdagen 2021: Stängt
Trettondagsafton 2021: Stängt
Trettondedag jul 2021: Stängt

Mer om Inredningsateljén

Tesalongen

Svenskt Tenns Tesalong är stängd tills vidare.

Uppdateringar kring Tesalongen skickas ut via nyhetsbrev och sociala medier. Vi uppdaterar även informationen här på hemsidan löpande.

Tesalongens presentkort går att använda som betalning i butiken på Strandvägen 5. Presentkortet kan även användas i Svenskt Tenns e-handel, vänligen kontakta då Kundservice på info@svenskttenn.se eller ring 08-670 16 00 för inlösen.