Fantasi, färg & sirliga mönster

Svenskt Tenns påskdekoration

Svenskt Tenn välkomnar våren med en fantasifull blandning av färg och mönster. Den klassiska stengodskrukan, formgiven av Erika Pekkari, lanseras lagom till påsk i en ny, gul färg.

Upptäck krukan

De handmålade glasäggen i årets påskkollektion finns i flera olika storlekar; samtliga formgivna av konstnären och illustratören Siri Carlén.

Siri ritar jämt. Hon beskriver sig själv som närmast besatt av färg, inspirerad av naturen och folklore. Nu, till påsken 2020, har hon skapat sina allra första mönster för Svenskt Tenn.

”Mitt arbete handlar om lust. Nyfikenhet och inspiration är det som driver mig. Jag förundras av spänningen mellan det vardagliga och fantasin, bruksföremål och dekoration, det verkliga och det naivistiska. Jag arbetar intuitivt. Vägen mellan tanke och handling måste vara kort. ”

Läs mer
Påskdukning Svenskt Tenn

Till årets påskdukning har Svenskt Tenn kombinerat klassiska föremål med tallrikar och fat ur Ann Demeulemeesters porslinsservis Dé. Detta porslin speglar den extraordinära leken mellan ljus och skugga som är så karaktäristiskt för Ann Demeulemeesters innovativa modeskapande. Faten, kopparna och skålarna är handmålade i flera lager, med olika graderingar av svart och rött.

Belgiska designern Ann Demeulemeesters självbetitlade modevarumärke ses som ett av världens mest inflytelserika i branschen. Under sina verksamma år har hon utmärkt sig med sin starkt unika och igenkännliga stil, inspirerad av musan Patti Smith. Under 2014 lämnade Ann Demeulemeester modevärlden, flyttade ut på landet och började studera gammeldags tekniker för att skulptera porslin och blanda glasyrer.

Se hela kollektionen

Grönt och gult. En tidlös kombination. Mimosan som smyckar påskbordet skapar en vacker helhet tillsammans med Svenskt Tenns blocktryckta tabletter och servetter i mjuk bomull.

Den mönstrade textilen trycks för hand på ett litet, familjeägt företag i Jaipur, Indien. Mönsterklossen skärs ur ett träblock, doppas sedan i färg och trycks mot tyget som en stämpel. Blocktrycket är en konstform; en tillverkningsmetod som kräver enorm precision och hantverksskicklighet.

Se tabletten