Julinspiration till Vardagsrummet

VÄRME, LJUS & FÄRG VARDAGSRUM I PRAKTFULL SKRUD

Tavlor och konstverk pryder väggarna och granen dignar av färgstark frukt. Ett stämningsfullt vardagsrum skapas bäst så här, med en blandning av gammalt, nytt, brokigt, personligt och tidlöst.

Ljusstakar hör julen till, och mässingens gyllene färg kan kombineras i oändlighet. På Byrå 2170 står Svenskt Tenns klassiska Ängel och ljusstaken Slingan formgiven av Josef Frank. När han skapade den placerade han ljushållarna vilande på bandets överkant, vilket ger den en spännande, organisk form, nästan som en blomranka.

Se alla ljusstakar

Färgpaletten i vardagsrummet går i gult och orange; kulörer som återkommer på såväl möbler och ramar som textil och dekorationer.

Formgivaren Margit Thorén skapade möbeltyget Vägen tillsammans med Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson 1949. Tyget är mycket slitstarkt och de tre lintrådarna i olika nyanser ger det en vacker gyllene lyster.

Se textil
Vardagsrum jul 2019 Svenskt Tenn

Med glaskulor i form av frukter från Edens Lustgård kan granen förvandlas till ett kunskapens träd, och på så sätt skapa ett eget paradis under julen.
Samtliga frukter är avbilder från mönstret Hubris Tree, och hela kollektionen är skapad av formgivaren Sam Wilde.

Juldekorationer