Granna Gardiner

”Fönstret får inte bli ett svart hål om natten. Gardinen fördelar ljuset, mjukar upp mörkret och mildrar solvärmen.”
– Estrid Ericson –

Gardinguide Text 1 - Svenskt Tenn


Textil i alla former gör mycket för ett rum. Det påverkar helheten, känslan, ljuset och ljudet. Ett rum kan genomgå en stor förvandling, bland annat med hjälp av gardiner, men det är inte alltid lätt att välja rätt.

Råd på vägen

Tänk på att försöka rama in fönstret istället för att täcka det. Vid användande av gardinvåder, låt våderna släppa cirka en till två centimeter från golvet. Använd gärna stormönstrade tyger, då minde mönster kan upplevas som röriga på större yta. Det viktigaste att ha i åtanke är att det inte finns några rätt eller fel. Utgå alltid från rummet; känsla, proportioner, ljus och arkitektur.

Gardiner kan användas i hemmets alla fönster, inte enbart i sovrum och vardagsrum. I köket, där interiören ofta är avskalad, kan gardiner göra stor skillnad för helhetsintrycket. Är du osäker på vilket tyg du ska välja kan du alltid börja med att köpa ett tygprov i Svenskt Tenns onlinebutik, eller besöka butiken på Strandvägen 5 för mer information.

En trappa upp i butiken på Strandvägen 5 finns Svenskt Tenns Textilavdelning, med ett stort och kvalitativt textilutbud att välja bland. Det egna sortimentet med Josef Franks och Estrid Ericsons klassiska färger och mönster samsas med noggrant utvalda textiler från världens olika leverantörer. För att ytterligare förenkla ditt val har Svenskt Tenn tagit fram en gardinguide med information om upphängning, modeller, mätning, tillbehör med mera.

I Svenskt Tenns Inredningsateljé på entréplan arbetar bland annat textilinredare som kan hjälpa till med gardinval, beställning och uppsättning. Inredarna kan också ge tips och råd om du är osäker på hur du ska tänka kring ditt val.

Se Gardinguide (pdf)