Svenskt Tenns Arbetsrum

Inspirerande inredning till bibliotek och arbetsrum

Förnya med Läshörna

Med nytt år kommer önskan om förändring och förnyelse. Inte minst blir det dags att förbereda arbetsrummet för de kommande månaderna, och det finns många knep att ta till för att öka inspirationen. En läshörna skapar rum för andhämtning och reflektion – och det går att göra mycket med antingen små eller stora medel.

Mjuka kuddar och plädar värmer upp den fortsatt kalla årstiden och skapar samtidigt ett ombonat intryck i arbetshörnan. Svenskt Tenns plädar i 100 procent mohairull är handvävda och uppborstade till sin fluffiga form. Den finska hantverksleverantören har samarbetat med Svenskt Tenn i många år.

Med travar av böcker – både nya och vällästa – blir rummet än mer trivsamt. Blanda gärna gammalt med nytt, och dekorera med dina favoritsaker som skänker glädje och inspiration.

Svenskt Tenns Litteratur

Under 1930-talet var dagbädden, eller couchen, ett vanligt inslag i de moderna interiörerna. Vid denna tid fokuserade också många formgivare på människans avkoppling och ro i hemmet. Couch 775 formgavs av Josef Frank år 1938, och den ger samma intryck nu som då.

Couch 775

Josef Frank hade ingen förkärlek för jakt och ritade flera mattor avsedda att ersätta riktiga djurskinn. Hans mattor efterliknar även ofta stenlagda terrasser eller har abstrakta motiv. Blommor och fåglar trampar man inte på, men möjligtvis odjur, menade han. Mattan på bilden är formgiven runt 1950 och har fått smeknamnet ”Monstermattan”. Den skräckinjagande besten är tänkt som en motsvarighet till det antika Medusahuvudet, som romarna gärna satte upp vid husingången för att hålla allt ont utanför hemmets tröskel, ”ont skall med ont fördrivas”.

Monstermatta