Tesalongen

En trappa upp i butiken på Strandvägen 5 ligger Svenskt Tenns Tesalong. Här serveras förmiddagste, lunch och afternoon tea i vacker miljö, med slående utsikt över Nybroviken.

Allt tillagas med ekologiska råvaror och menyerna är säsongsbetonade för att ta tillvara på det bästa av vinter, vår, sommar och höst. Följ Tesalongen på Instagram för nyheter, tips och inspiration.

För bordsbokning, ring Tesalongen på 08-670 16 98, alla dagar mellan klockan 11.00 – 12.00. För att avboka din bordsreservation följer Du länken i din bokningsbekräftelse.

Måndag – Fredag: 11.00 – 18.00
Lördag: 10.00 – 17.00
Söndag: 11.00 – 16.00

Boka bord

Vardagsmeny

Kvalitet, långsiktighet och god form. Dessa ledord genomsyrar hela Svenskt Tenns verksamhet, allt från tillverkningen av produktsortimentet till valet av råvaror i tesalongen. På vardagar har Tesalongen öppet klockan 11.00 – 18.00 och du kan då välja mellan lunch, afternoon tea, ett glas champagne, en kanna te och klassiska bakverk.

Meny Vardag

Cocktail hour Fredagar 15.00 – 18.00

  • På fredagseftermiddagar mellan klockan 15.00 och 18.00 är det Cocktail Hour på Svenskt Tenn. Utöver Tesalongens ordinarie meny erbjuds då signaturcocktails framtagna på klassiska recept, med inspiration från olika tesorter. Menyn utökas även med en lättare avsmakningstallrik som influerats från kök världen över.

Förmiddagste

Varje helgmorgon fylls ovanvåningen på Strandvägen 5 med doften av nygräddade scones, nybryggt kaffe och Tesalongens klassiska teblandning. Våningsfat dukas upp med en välkomponerad frukost som innehåller såväl sött, salt som syrligt. En tidig variant på en klassisk afternoon tea, och en fulländad start på helgen.

Helgmeny Förmiddagste

Afternoon Tea

Tesalongens Afternoon Tea kan avnjutas med eller utan champagne, och serveras med en kanna av våra noggrant utvalda teer. Smörgåsar, bakverk, scones och säsongens marmelad dukas upp på vackert porslin, måndag-fredag samt helger från klockan 12.00.

Är ni fyra personer eller fler i ert sällskap har ni möjlighet att reservera ”Estrid Ericsons bord” för Afternoon Tea. Estrid Ericson var känd för sina fantasifulla dukningar och vi dukar dagligen upp ett bord i hennes anda.

Meny Afternoon Tea

Temeny

Svenskt Tenns grundare, Estrid Ericson, drack sin favoritdryck två gånger om dagen. Då tog hon en paus från arbetet på kontoret och hällde upp en rykande kopp väldoftande te. Än idag finns Estrid Ericsons kontor bevarat en trappa upp på Strandvägen 5, med inspirerande insyn från Tesalongen.

Temeny