S:t Eriks Ögonsjukhus

På 1990-talet inredde Svenskt Tenns ägare, Kjell & Märta Beijers Stiftelse, ett rum på S:t Eriks Ögonsjukhus i Stockholm. I samband med flytten till Hagastaden fick Inredningsateljén i uppdrag att ge nytt liv åt det rum som kallas för ”Anders Walls Bibliotek”.

Projekt Inredningsateljén Svenskt Tenn

Stolar och fåtöljer kläddes om och ackompanjerades med en variation av textil, belysning och inredningsdetaljer. Här skapades ett kreativt rum där näringsliv, forskning och innovation kan fortsätta utvecklas i samtal, studier och möten.

Rummet delades in i fyra sektioner med sittgrupper anpassade såväl för avskildhet och koncentration som sammanträden och social samvaro. Josef Franks möbler och textiler användes som distinkt kontrast till de nybyggda lokalernas moderna och avskalade utformning.

Projekt Inredningsateljén Svenskt Tenn
Projekt Inredningsateljén Svenskt Tenn
Projekt Inredningsateljén Svenskt Tenn
Projekt Inredningsateljén Svenskt Tenn