Tjänster

Svenskt Tenn erbjuder tjänster och personlig service inom ett flertal olika områden. Här kan Du boka allt ifrån inredningstjänster och bröllopskonsultationer till privata visningar och föredrag.

Inredningsateljén Intro - Svenskt Tenn

Inredningsateljén

I butiken på Strandvägen 5 finns Svenskt Tenns Inredningsateljé, med inredningsarkitekter och textilinredare som utför uppdrag såväl i privata hem som offentlig miljö.

Produkter från Svenskt Tenns sortiment varieras med möbler från auktionshusen eller samtida design från andra leverantörer, allt i enlighet med Josef Franks och Estrid Ericsons inredningsfilosofi. Vare sig det handlar om en enklare ommöblering, måttbeställda gardiner eller en komplett renovering med platsbyggd inredning, utformas miljöer som passar just Dig.

Välkommen att boka ett första möte på inredning@svenskttenn.se eller 08-670 16 09.

För hjälp med gardinlösningar, kontakta textilinredare Anna Håård på anna.haard@svenskttenn.se, eller 08-670 16 40.

Så skapas en inredning

• Vid första mötet diskuteras önskemål, behov och möjligheter. Projektets omfattning tar form.
• Inredningsförslag utarbetas.
• Presentation av moodboard, ritningar, möbleringsplan, materialval samt textila kvaliteter.
• Slutgiltigt godkännande, betalning av handpenning och beställning.
• Samordning av transport och montering med hjälp av välrenommerade transportbolag samt hantverkare vid behov.
• Leverans, slutbetalning och avstämning samt eventuell komplettering av inredningsdetaljer.
• Uppföljning.

Se prislista

Portfolio

Ett urval av projekt från Svenskt Tenns inredningsateljé

Sommarhus i Danmark - Svenskt Tenn
Uppdrag

Sommarhus i Danmark

I det danska sommarhuset vid havet har rummen formats till välkomnande ytor.

Se inredning
Malmö - Svenskt Tenn
Uppdrag

Våning i Malmö

I denna privata våning i Malmö skapade Inredningsateljén en möblering där färgstark konst och karaktärsstarka antikviteter möts.

Se inredning

Linnégatan - Svenskt Tenn
Uppdrag

Linnégatan

Ett gemytligt hem med vackra material och kulörer. Sobert och varmt på samma gång.

Se inredning
Adolf Fredriks Kyrkogata - Svenskt Tenn
Uppdrag

Adolf Fredriks Kyrkogata

En ombonad, maskulin känsla i etagevåningen på Adolf Fredriks Kyrkogata.

Se inredning
Jugendvåning - Svenskt Tenn
Uppdrag

Jugendvåning

Ett modernt hem med Svenskt Tenns inredningsfilosofi som utgångspunkt.

Se inredning

Engelbrektsgatan - Svenskt Tenn
Uppdrag

Engelbrektsgatan

En elegant sekelskiftesvåning med klassisk bas och moderna inslag.

Se inredning
Privat våning - Svenskt Tenn
Uppdrag

Privat våning

En våning med ett internationellt uttryck där konsten står i fokus.

Se inredning
Sturebadet - Svenskt Tenn
Uppdrag

Konferensvåning

Funktionellt och flexibelt var ledorden vid renoveringen av Sturebadets konferensvåning.

Se inredning

Kontakt Inredningsateljén

Emelie Gadmar

Chef Inredningsateljén

Helene Tiedemann

Inredningsarkitekt

Katarina Abrahamsson

Inredningsarkitekt

Anna Håård

Gardin- och Textilinredare

Julia Prytz

Inredningsarkitekt

Hanna Lundborg

Inköpare och Projektkoordinator
Concierge Intro - Svenskt Tenn

Concierge

På Svenskt Tenn får Du högklassig service och en butiksupplevelse utöver det vanliga. Conciergen på Strandvägen 5 har nyckeln till en magisk inredningsvärld, med många spännande platser att utforska.

Handla online och hämta dina varor i butiken redan dagen efter, eller reservera en produkt för att återkomma vid ett senare tillfälle. Om Du kör bil kommer Svenskt Tenns Concierge ut med varorna direkt till Dig på Väpnargatan. Personalen finns även tillhands för att berätta om butiken, sortimentet och historiken.

Kontakta Conciergen på info@svenskttenn.se.

Contract

Svenskt Tenn erbjuder företagskunder, arkitekter och inredare en långvarig och personlig kontakt för bästa möjliga service.

Svenskt Tenns Key account manager hjälper Dig och ditt företag med allt ifrån specialbeställningar och offerter till enklare tips och råd om Svenskt Tenns sortiment. Företag får bland annat hjälp att ta fram förslag på gåvor till kunder och anställda, samt att leverera inslagna gåvor till önskad adress.

Boka ett möte med Svenskt Tenns Key account manager. Ring 08-670 16 55 eller maila contract@svenskttenn.se

Special Sales

Svenskt Tenns säljare hjälper dig gärna att hitta rätt bland sortimentet. Kontakta oss för en enskild konsultation eller för en långvarig, personlig säljkontakt.

På Svenskt Tenn finns det alltid någon som anpassar sin agenda efter din. Boka en tid före, under eller efter ordinarie öppettider.

Kontakt

Kundservice

Bröllopstjänster Intro - Svenskt Tenn

Tidlösa bröllopsgåvor från Svenskt Tenn

Bröllopslista

Bröllopsgåvor i gedigen kvalitet och med personlig prägel följer brudparet genom hela livet.

Det är gåvor man alltid minns; symboler för kärlek, vänskap och gemenskap. Personalen på Svenskt Tenn har en gedigen erfarenhet av bröllopsgåvor och erbjuder personlig rådgivning till såväl brudpar som gäster.

Som blivande brudpar är ni välkomna in till butiken på Strandvägen 5. Svenskt Tenns kunniga personal hjälper er, och tillsammans går ni igenom era specifika önskemål och behov. Dessa sammanställs sedan i en personlig bröllopslista, där gästerna enkelt kan välja bland de utvalda, önskade gåvorna.

Vill du veta mer? Kontakta Svenskt Tenns Concierge på 08-670 16 70. Du kan även läsa vanliga frågor och svar här. Mer inspiration och produkter finns under bröllopsgåvor.

Föremål & Historia Intro - Svenskt Tenn

Föremål & Historia

Är Du intresserad av att veta mer om Svenskt Tenns historia, eller har du frågor om specifika föremål?

Välkommen att kontakta Svenskt Tenns avdelning för Arkiv och Samlingar. Ställ dina frågor direkt eller boka ett personligt möte med Intendent Per Ahldén.

Per Ahldén

Intendent/ Arkiv och samlingar

Visningar & Föredrag

Boka ett föredrag, en visning eller en rundvandring i butiken och lär dig mer om Estrid Ericson, Josef Frank och Svenskt Tenns Inredningsfilosofi.

Svenskt Tenn har en lång och spännande historia. Företaget grundades redan 1924 av teckningslärarinnan Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och högst personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag.

Det pågår ofta visningar i Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5. Vid större utställningar ordnas även privata visningar. Kontakta gärna bokningskoordinator Emelie Uggla för mer information.

Emelie Uggla

Bokningskoordinator
Svenskt Tenns Sömnadsateljé

Sömnadsateljén

Sömnadsateljén på Strandvägen är såväl ett utbildnings- som ett integrationsprojekt, där Svenskt Tenn arbetar för att ta vara på den kunskap och hantverksskicklighet som kommit till Sverige. Här arbetar nyanlända svenskar med en bakgrund inom sömnad.

Beställningar och eventuella uppdrag till Sömnadsateljén hänvisas till textilavdelningen, en trappa upp i Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5.

I projektet samarbetar Svenskt Tenn med den sociala entreprenören Pia Lundström, initiativtagare till Caravanserai i Gävle, där hantverkare från hela världen erbjuder tjänster inom sömnad, mureri, måleri och tapetsering.

Skräddarna i ateljén är nyanlända svenskar med en bakgrund inom sömnad. Många av dem har en praktisk snarare än teoretisk erfarenhet, och med varje person följer unikt handlag och enastående teknik. En förmiddag eller eftermiddag varje vecka studerar de anställda svenska på arbetstid, för att kontinuerligt förbättra sina kunskaper i språket.

Verksamheten är en förlängning av det arbete som Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson påbörjade redan 1934, då den judiske arkitekten och formgivaren Josef Frank lämnade sitt hemland Österrike på grund av antisemitismen som spred sig över Europa. Hon gav honom en plattform för att fortsätta designarbetet i Sverige – ett sätt för henne att motverka dåtidens intolerans och främlingsfientlighet. Det bidrog stort till att utveckla företaget till vad det är i dag. Med Sömnadsateljén tar Svenskt Tenn ett nytt steg i vår tid.

Sömnad i Svenskt Tenns Sömnadsateljé