Tea Makers Dinner

Tea Makers Dinner

På onsdag den 5 oktober finns möjlighet att boka Tea Makers Dinner på Strandvägen 5. Svenskt Tenn har tillsammans med leverantören the Tea Centre of Stockholm bjudit in de flerfaldigt prisbelönade te-makarna Hiroko och Hiroaki Otsuka från Japan.

Paret Otsuka bor och verkar i Shizuoka, en av de främsta provinserna för odling av grönt te i landet. Här driver de sin gård, ett kooperativ med flera teodlingar. Varje morgon under skördeperioden, innan solen går upp och växternas teanin omvandlas till bitter tannin, skördar bönderna en liten del av sina odlingar och presenterar för Hiroko och Hiroaki. Teerna förädlas till dess att de är fulländade i smaken. De skördas för hand och packas sedan i säckar, där varje säck märks med respektive bondes namn.

Denna process kan liknas vid hur de stora husen i Frankrike arbetar med sina vinodlingar. Parets verksamhet har funnits i flera generationer, och de fortsätter att föra teets långa tradition och hantverk vidare. Under kvällen presenterar de tre utvalda teer från sin gård och de finns tillgängliga för samtal och frågor under middagen. Tesalongen har komponerat en fulländad trerättersmeny som samspelar med teerna, där det även finns möjlighet att komplettera varje rätt med utvalda drycker som öl, sake och vin.

Pris från 580 kr