Godkänn vår behandling av personuppgifter.

 • Svenskt Tenn Matta Frank 3
 • Matta Frank Nr 3 - 120x140 cm, Ull, Josef Frank | Svenskt Tenn

Matta Frank Nr 3 120x140 cm, Ull

5 700 USD (inkl. moms)

Ett för Josef Frank mycket serent mönster och färgschema har matta nr 3 fått. Med de mustiga färgerna för den tankarna till mossbeklädd mark och till de klassiska färgerna i orientmattor.

 • Storlek: 120x140 cm

 • Material: Ull

Produkten tillverkas hantverksmässigt efter beställning. Kontakta Svenskt Tenns Kundservice för information och orderläggning.

 • Produktinformation

  Ett för Josef Frank mycket serent mönster och färgschema har matta nr 3 fått. Med de mustiga färgerna för den tankarna till mossbeklädd mark och till de klassiska färgerna i orientmattor.

  Art nr: 102808

  Design: Josef Frank
  Material: Ull
  Storlek: 120x140cm

  Hämta produktblad
 • Formgivare: Josef Frank

  Josef Frank växte upp i Wien och studerade arkitektur på Konstgewerbeschule. På 1920-talet ritade han egnahemsområden och storgårdskomplex i bostadsbristens Wien och 1925 startade han inredningsfirman Haus & Garten tillsammans med arkitektkollegorna Oskar Wlach och Walther Sobotka. Josef Frank anställdes på Svenskt Tenn 1934 och redan några år senare fick han och Estrid Ericson sitt internationella genombrott. Trots att han var 50 år när han lämnade den gryende nazismen i Wien för Sverige, räknas Josef Frank som en av Sveriges genom tiderna viktigaste formgivare. Läs mer

 • Skötselråd

  Noggrann dammsugning är den lättaste och mest miljövänliga rengöringsmetoden. När du dammsuger regelbundet får du bort all lös smuts och allt löst damm. Använd inte borstvalsmunstycke på mattor med lång lugg då det finns risk att det påverkar garnet och dess tvinnsnodd. Nya mattor innehåller alltid överskottsfibrer som försvinner efter hand. Du kan bli av med överskottsfibrerna snabbare genom att inledningsvis dammsuga mattan dagligen.

  För att få jämn exponering och slitage rekommenderar vi att mattan roteras med jämna mellanrum.

  Vid rengöring och borttagning av torra fläckar; börja från kanten av fläcken och skrapa mot mitten. Ta försiktigt så att fibrerna inte skadas. Våta fläckar tar du bort genom att lägga hushållspapper på fläcken. Ta sedan ljummet vatten på en trasa eller svamp. Fukta fläcken, sug upp och gör om samma sak tills fläcken är borta. Var försiktig så att mattan inte blir för fuktig då detta kan påverka limmet som fäster garnet. Till fettfläckar och andra svåra fläckar kan du använda ph-neutrala rengöringsmedel utan blekmedel. Ta bort allt rengöringsmedel ordentligt efteråt så att fibrerna återfår sina naturliga egenskaper. Kvarlämnat rengöringsmedel kan orsaka allergier.

  Tvätta hos fackman
  Vi rekommenderar tvättning enligt extraktionsmetoden utförd av en professionell tvättare på plant underlag. Svenskt Tenns mattor får ej maskin- eller kemtvättas.