Leveranstiden är för närvarande längre än vanligt. Just nu har vi förlängt öppet köp t.o.m. 10/1 2021.

Godkänn vår behandling av cookies

 • Produktinformation
  Artikelnummer:
  102296
  Formgivare:
  Josef Frank
  Material:
  Rotting
  Färg:
  Röd
  Höjd:
  95 cm
  Bredd:
  44 cm
  Djup:
  57 cm
  Sitthöjd:
  43 cm
  Sittdjup:
  42 cm

  Tygåtgång: 130 cm: 0,6 m/2 st | 150 cm: 0,6 m/2 st | Mönstrat: 0,6 m/2 st

  Tygåtgång tagel: 0,6 m/st

  Skinnåtgång: 6 kvadratfot

  Stomme av lackad björk. Röd, svart eller vit lack är standard. Sitsram i björk klädd med handflätad rotting.

  Stolen är hantverksmässigt tillverkad i Sverige.

  Vid köp av möbler från Svenskt Tenn finns möjlighet att få ett äkthetsbevis med information om möbelns namn, formgivare, datum och kvittens.

 • Design

  Josef Frank ansåg att en matsalsstol skall vara så lätt att den kan lyftas med ett finger och att användaren lätt bör kunna flytta stolen i rummet. Han formgav denna gracila stol år 1925 för sitt företag Haus und Garten i Wien.

  För att skapa spänning i formen valde Josef Frank ofta att blanda olika träslag och material, så även i denna klassiska stol.

  Formgivare

  Josef Frank

  Josef Frank

  Josef Frank växte upp i Wien och studerade arkitektur på Konstgewerbeschule. På 1920-talet ritade han egnahemsområden och storgårdskomplex i bostadsbristens Wien och 1925 startade han inredningsfirman Haus & Garten tillsammans med arkitektkollegorna Oskar Wlach och Walther Sobotka. Josef Frank anställdes på Svenskt Tenn 1934 och redan några år senare fick han och Estrid Ericson sitt internationella genombrott. Trots att han var 50 år när han lämnade den gryende nazismen i Wien för Sverige, räknas Josef Frank som en av Sveriges genom tiderna viktigaste formgivare. Läs mer

 • Skötselråd

  Svenskt Tenns snickerimöbler är tillverkade i trä som lackeras i härdlack. Vid rengöring används en mjuk trasa, fuktad med milt diskmedel eller såpvatten. Eftertorka torrt med mjuk trasa. Utsätt aldrig möbeln för långvarig fukt eller direkt värme. Polish, olja eller starka rengöringsmedel skall aldrig användas på möbeln. Undvik även att utsätta möbeln för stora växlingar i temperatur och luftfuktighet.

  Kontakta en möbelkonservator om en skada i lack eller trä uppstår. Skadorna riskerar att förvärras om de inte tas om hand.

 • Hållbarhet & tillverkning

  Hållbarhet i fokus

  Läs mer om Svenskt Tenns hållbarhetsfilosofi nedan.

 • Inspiration

  Inspiration

 • Dela
 • Ladda ned som PDF

Stol 2025 Rotting, Röd

12 000 KR (inkl. moms)

Produkten tillverkas hantverksmässigt efter beställning. Kontakta Svenskt Tenns Kundservice för information och orderläggning.