Bekräfta land

För aktuella priser och fraktinfo, vänligen bekräfta att ditt land är , eller välj ett annat land.

Soffor & Schäslonger

Soffor & Schäslonger

Josef Frank formgav ett flertal olika soffor för Svenskt Tenn, såväl stora soffor som mindre varianter.

Josef Frank formgav ett flertal olika soffor för Svenskt Tenn, såväl stora soffor som mindre varianter.

Svenskt Tenns olika soffor går att välja i valfritt tyg från Svenskt Tenns breda textilsortiment; en klassiskt enfärgad soffklädsel eller färgstark mönstrad kretong. Det gör det enkelt att hitta en soffa som passar just dig och dina önskemål.

Här finns tvåsitssoffor, tresitssoffor och soffor i större modell för generösa utrymmen. I sortimentet finns också fina schäslonger och soffor som passar såväl privata hem som offentlig miljö. Svenskt Tenns soffor och schäslonger kombinerar komfort och elegans på ett enastående sätt.

Den ikoniska Liljevalchssoffan från 1934 var inte bara den första soffan, utan också bland de första möbler som Josef Frank skapade för Svenskt Tenn. Soffan visades första gången på Liljevalchs konsthall, och fick därifrån sitt smeknamn. I ett brev till Estrid Ericson skrev Josef Frank att han ritat den stora generösa formen på soffan i protest mot den rådande funktionalismen och Svenska Slöjdföreningens tråkighet. Än idag är Liljevalchssoffan en viktig del i Svenskt Tenns klassiska möbelsortiment.

Go back to top

Godkänn vår behandling av personuppgifter.