Boka ett privat besök utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta info@svenskttenn.se

Godkänn vår behandling av cookies

  • Produktinformation
    Artikelnummer:
    102243
    Formgivare:
    Josef Frank
    Material:
    Pärlspik
    Diameter:
    60 cm
    Sitthöjd:
    38 cm

    Tygåtgång: 130 cm: 1,0 m | 150 cm: 1,0 m | Skinn: 11,5 kv.fot

    Körsbär. 

    Pallen kan kläs i valfritt tyg och är en beställningsvara. Pris exklusive klädsel.

    Pallen är hantverksmässigt tillverkad i Sverige.

    Vid köp av möbler från Svenskt Tenn finns möjlighet att få ett äkthetsbevis med information om möbelns namn, formgivare, datum och kvittens.

  • Design

    Pall 647 formgavs av Josef Frank 1936. Den ingår sedan 1952 i en inredning i Annes hus på Millesgården, och fungerar lika bra som sittmöbel vid soffbordet som fotpall.

     

    Formgivare

    Josef Frank

    Josef Frank

    Josef Frank växte upp i Wien och studerade arkitektur på Konstgewerbeschule. På 1920-talet ritade han egnahemsområden och storgårdskomplex i bostadsbristens Wien och 1925 startade han inredningsfirman Haus & Garten tillsammans med arkitektkollegorna Oskar Wlach och Walther Sobotka. Josef Frank anställdes på Svenskt Tenn 1934 och redan några år senare fick han och Estrid Ericson sitt internationella genombrott. Trots att han var 50 år när han lämnade den gryende nazismen i Wien för Sverige, räknas Josef Frank som en av Sveriges genom tiderna viktigaste formgivare. Läs mer

  • Skötselråd

    Svenskt Tenns snickerimöbler är tillverkade i trä som lackeras i härdlack. Vid rengöring används en mjuk trasa, fuktad med milt diskmedel eller såpvatten. Eftertorka torrt med mjuk trasa. Utsätt aldrig möbeln för långvarig fukt eller direkt värme. Polish, olja eller starka rengöringsmedel skall aldrig användas på möbeln. Undvik även att utsätta möbeln för stora växlingar i temperatur och luftfuktighet.

    Kontakta en möbelkonservator om en skada i lack eller trä uppstår. Skadorna riskerar att förvärras om de inte tas om hand.

  • Hållbarhet & tillverkning

    Hållbarhet i fokus

    Läs mer om Svenskt Tenns hållbarhetsfilosofi nedan.

  • Dela

Pall 647 Exkl. tyg Pärlspik

11 000 KR (inkl. moms, exkl. klädsel)

Produkten tillverkas hantverksmässigt efter beställning. Kontakta Svenskt Tenns Kundservice för information och orderläggning.

  • Andra varianter
  • Betalsätt
    Klarna Swish Visa Mastercard American Express PayPal

    Du kan även betala med Svenskt Tenns presentkort.

  • Retur & Byten

    30 dagars öppet köp

    Du har rätt att ångra ditt köp och göra en retur inom 30 dagar från att du tagit emot din vara. För att hinna utöva ångerrätten räcker det med att du skickar ett meddelande till Svenskt Tenns Kundservice innan ångerfristen går ut. Har betalningen gjorts via Klarna faktura kan du logga in direkt och rapportera din retur så pausas betalningen.

    30 dagars bytesrätt

    Du har rätt att byta varan mot något annat i sortimentet inom 30 dagar från att du lägger din beställning. Du skickar då tillbaka varan och lägger en ny order på svenskttenn.se. Returnera varan i originalemballage och bifoga kvitto på köpet. 

    Du står själv för returfrakten när du nyttjar bytes- och ångerrätt. Bytesrätt och ångerrätt gäller inte för textil på metervara eller för beställningsvaror. Vill du byta eller återlämna lagerförda möbler, var vänlig ta kontakt med Svenskt Tenns Kundservice.

    Läs mer om retur och byten under frågor & svar.

  • Dela