Boka ett privat besök utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta info@svenskttenn.se

Godkänn vår behandling av cookies

Pallar

Pallar

Den lättflyttade pallen är ett idealiskt inslag i varje interiör.

Den lättflyttade pallen är ett idealiskt inslag i varje interiör.

35 produkter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Mönster
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Storlek
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
35 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
35 produkter
Gå till sida:
1 (denna sida) , , 2 , , Nästa ,

Dekorera med pallar

En pall kan fungera såväl som sittmöbel som fotpall och avlastningsbord i en interiör. Det gör pallen till en mångsidig och tacksam möbel till såväl stora som små boendeytor.

Såväl Josef Frank som Estrid Ericson förespråkade möbleringar som var föränderliga med tiden. Den lättflyttade pallen är därför en idealisk möbel, som självklart bör ingå i en flexibel och fri inredning enligt Josef Frank. Vidare menade han att pallens mindre format kan tillåta ett starkare designuttryck utan att helheten äventyras.

Josef Franks klassiska pallar

Josef Frank formgav sina första pallar i Wien, i mitten av 1920-talet. I början skapade han pallarna för sitt eget företag Haus und Garten, innan han gick vidare till Svenskt Tenn och började skapa pallar i olika former för företagets möbelsortiment. Sammantaget blev det ett trettiotal varianter av pallar under Josef Franks verksamma år; långa pallar, små pallar, runda varianter, i rotting, med stoppning och utan. Den kanske mest kända är Svenskt Tenns runda pall 647, formgiven 1936 av Josef Frank.

Denna pall är utformad på ett sådant sätt att den tygklädda överdelen täcker en drygt decimeterhög cirkelformad trälist, som ger fästen för benen och utgör själva stommen. Pallens väl tilltagna sits och dynans måttliga höjd, i kombination med benens avsmalning nedåt, gör att pallens design ger ett mjukt och behagligt uttryck. Hemligheten är de väl avvägda proportionerna i pallen, där diametern och höjden förhåller sig till varandra på ett harmoniskt sätt. Pallen går att köpa inklusive vackra sammetstyger och färgstark mönstrad textil formgiven av Josef Frank. Välj tyg och mönster till pallen för att skapa en effekt som passar bäst in i ditt hem. Köper du pallen exklusive textil kan du välja utförande fritt från Svenskt Tenns breda textilsortiment.