Godkänn vår behandling av personuppgifter.

Möbler

Möbler

På Svenskt Tenn kombineras Josef Franks klassiska möbler med utvald design av samtida formgivare.

På Svenskt Tenn kombineras Josef Franks klassiska möbler med utvald design av samtida formgivare.

164 produkter

Valda filter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Mönster
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Storlek
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
164 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
164 produkter
I Svenskt Tenns möbelsortiment ryms möbler i form av stolar, bord, skåp, soffor, fåtöljer, pallar och mycket mer. Ungefär 80 procent av Svenskt Tenns möbelsortiment består av produkter unikt formgivna för Svenskt Tenn.

Arkitekten och formgivaren Josef Frank efterlämnade cirka 2 000 möbelritningar, varav ungefär 70 är i produktion idag. Det finns även moderna möbler i butiken online och på Strandvägen 5, som är skapade av några av vår tids skickligaste formgivare och konsthantverkare.

”Josef Franks möbler har originalitet, omisskännlig kulturprägel och kvalitet i utförandet”
– Estrid Ericson

Trämöbler

Svenskt Tenn har arbetat med möbler tillverkade i trä sedan 1930-talet och materialet är idag ett av de dominerande i företagets produktion av möbler. Tillverkningen av Svenskt Tenns trämöbler kräver en stor kunskap om materialet. En stor del av hantverket sker på finsnickeriet Eriksson och Söner utanför Nyköping, där varje möbeldel tillverkas för hand. Alla Svenskt Tenns möbelleverantörer lyder under EU:s timmerförordning, som har strikta regler för handel med trä. Svenskt Tenn arbetar även för att stödja FSC och uppmanar våra möbeltillverkare att producera produkterna i FSC-certifierat virke.

Stoppmöbler

Under sin tid på Svenskt Tenn formgav Josef Frank närmade 120 olika varianter av stoppmöbler. I dagens sortiment finns en mängd soffor, pallar och fåtöljer i olika storlekar. Stoppmöblerna tillverkas bland annat hos Sjögrens, en familjeägd möbelfabrik i Tranås. Här sker tillverkningen med stor hantverksskicklighet och få automatiserade moment.

Josef Franks möbelformgivning

”Det spelar ingen roll om man blandar gammalt och nytt, blandar möbelstilar, färger och mönster. Saker som man tycker om kommer ändå av sig själva smälta samman till en lugn enhet.”
– Josef Frank

Josef Frank talade ofta om ”Rummets klarhet”, och menade med det att rummet enkelt skall kunna läsas för att verka behagligt. Ett exempel är att låta möbler stå på ben som är så höga, att man kan urskilja mötet mellan golv och vägg. Han ansåg även att inredningar och möbleringar alltid skulle utgå ifrån människan.

Go back to top