Godkänn vår behandling av personuppgifter.

Krukor & Krukfat

Krukor & Krukfat

Kulörta krukor och krukor i sobra färger. På Svenskt Tenn finns dekorativa krukor för olika tillfällen och interiörer.

Kulörta krukor och krukor i sobra färger. På Svenskt Tenn finns dekorativa krukor för olika tillfällen och interiörer.

53 produkter

Filtrera

 • Kategori
  Välj en eller flera
 • Material
  Välj en eller flera
 • Färg
  Välj en eller flera
 • Storlek
  Välj en eller flera
 • Formgivare
  Välj en eller flera
53 produkter

Sortera

 • Relevans
  Välj en eller flera
53 produkter
Svenskt Tenns krukor med tillhörande krukfat finns i många olika utföranden. Hitta din favorit bland klassiska skapelser i tenn, glas och mässing, av formgivare som Josef Frank, Estrid Ericson, Anna Petrus och Nils Fougstedt. Du kan också välja en kruka med fat i nutida design av Erika Pekkari.

Omtyckta Lerkrukor

Svenskt Tenns populära lergodskrukor tas bland annat fram i olika säsongsbetonade färger. Kombinera en klassisk, vit kruka tillsammans med en eller flera krukor i färg, exempelvis grön, gul eller blå, för att skapa ett arrangemang som ger extra uttryck och detalj till din inredning. Till jul kommer krukan även i en djupröd färgton som ger en stämningsfull känsla till interiören. Krukorna tillverkas för hand på Porslinsfabriken i Lidköping, en av Sveriges få kvarvarande porslinsfabriker, beläget på historisk mark på Rörstrands Center. Eleganta krukfat och blomfat i mässing och försilvrad mässing gör dessa krukor fulländade i sitt uttryck.

Klassiska krukor

En annan välkänd och omtyckt kruka i Svenskt Tenns sortiment är ”Hortus” av Josef Frank. Den ursprungliga mässingsvarianten formgavs redan 1938, och senare under krigsåren, då det var svårt att få tag på metaller, lät Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson tillverka en variant av krukan i glas. På Svenskt Tenns vårutställning 1942, visades Hortuskrukan i rubinrött, smaragdgrönt och stomatolblått glas.

Stilleben av krukor

Våra dekorativa blomkrukor och krukfat finns i olika material och storlekar. Du kan själv skapa ett unikt och personligt uttryck genom att kombinera flera olika krukor och krukfat från Svenskt Tenn. En liten kruka blir ett vackert stilleben tillsammans med en stor eller mellanstor kruka. Växter och blomster blir ännu vackrare i en dekorativ kruka. De olika varianterna av krukor och krukfat går att kombinera på en mängd olika sätt, och beroende på utformning och placering förändrar de uttrycket i rummet och lyfter dina växter.

Planteringskrukor och ytterkrukor


Svenskt Tenns stengodskrukor lämpar sig väl för plantering, då samtliga har avrinningshål i botten. Krukorna i tenn, aluminium, glas och mässing fungerar främst för inomhusbruk, och bör i största möjliga mån ej utsättas för väta.

Go back to top