Trivsamt Matrum

Matrum inspiration Svenskt Tenn

KOMBINERA TIDLÖST TENN MED KLASSISK MÄSSING OCH HISTORISK MED SAMTIDA FORMGIVNING.

Ge liv åt matrummet Blanda material, färg och form.

Att blanda olika material var typiskt för Josef Franks formgivning, något man ser prov på i många av möblerna i Svenskt Tenns sortiment. I Sidobord ”2137” möter den vitlackerade stommen skivan och beslagsskyltarna i valnöt samt Josef Franks klassiskt ekollonformade gångjärn i mässing. Bordet formgavs under 1950-talets andra hälft, och dess oregelbundna frontplacering skapar spänning och variation i formen.

Den här typen av sidobord formgav Josef Frank redan under sin tid på firma Haus und Garten i Wien på 1920-talet. Bland annat finns liknande möbler representerade i Haus Beer i Wien. En variant av sidobordet beställdes även till en specialutformad inredning till Generalkonsul Svedelius hem i Brasilien.

SIDEBOARD 2137
Inspiration Matrum Svenskt Tenn

Humor och underfundighet utmärker Inga Sempé – en av Frankrikes mest erkända formgivare. Bland annat har hon skapat kannan och muggen ”Varg” för Svenskt Tenn, där en elegant bård i mässing pryder det framträdande tennet och skapar en harmonisk helhet. Även Sebastian Schildts vinkanna från 2002, är en kombination av två världar; en uppdaterad klassiker med mjuka former, som passar såväl till vardag som till fest.

Mugg Varg