Kombinera tidlöst tenn med klassisk mässing och historisk med samtida form.

Gör rummet levande Mixa material, färg & form

Att blanda olika material var typiskt för Josef Franks formgivning, något man ser prov på i många av möblerna i Svenskt Tenns sortiment. I Sidobord ”2137” möter den vitlackerade stommen skivan och beslagsskyltarna i valnöt samt Josef Franks klassiskt ekollonformade gångjärn i mässing. Bordet formgavs under 1950-talets andra hälft, och dess oregelbundna frontplacering skapar spänning och variation i formen.

Den här typen av sidobord formgav Josef Frank redan under sin tid på firma Haus und Garten i Wien på 1920-talet. Bland annat finns liknande möbler representerade i Haus Beer i Wien. En variant av sidobordet beställdes även till en specialutformad inredning till Generalkonsul Svedelius hem i Brasilien.

Sidobord 2137

Det är inte enbart i Josef Franks formgivning som vi ser en blandning av material, färg och form. I Inga Sempés kanna och mugg "Varg" pryder en elegant bård i mässing det framträdande tennet och tillsammans skapar de en harmonisk helhet.

Inga Sempé är en av Frankrikes mest erkända formgivare och hennes verk utmärks av humor och underfundighet. År 2003 tilldelades hon Paris Grand Prize of Creation för sin design och ställde även ut på Musée des Arts Décoratifs.

Även Sebastian Schildts vinkanna från 2002 är en kombination av två världar; en uppdaterad klassiker med mjuka former, som passar såväl till vardag som till fest.

Kanna Varg av Inga Sempé