Svenskt Tenns Påskdukning

PÅSKDUKNING

Nu närmar sig påsken – en högtid som för tankarna till ljusa dagar och färgstarka interiörer. Svenskt Tenn dukar traditionsenligt upp till fest med klassiskt mönstrad textil, munblåst glas och skira påskdekorationer.

Till kuvertet passar Svenskt Tenns egna, exklusiva lintabletter i gult vackert ihop med servetternas dova bärnstenstoner och klassiska mönster. Ljusa naturmaterial får ta plats i dukningens detaljer. Undertallriken i flätad korg ramas in av den fransktillverkade bestickserien Bamboo och ljusstakarna i samma material, där exotisk bambu kombineras med klassiskt tenn.

Glasägg
Svenskt Tenns Påskdukning

I Svenskt Tenns påskdukning står klarglas i fokus såväl när det kommer till skålar och vinglas som vaser och fat. Formgivaren Benjamin Curtis utgick från begreppet ”exotisk” och hade Estrid Ericsons många resor i tanken när han skapade tårtfatet ”Tratt” för Svenskt Tenn 2016. Han inspirerades av sina upplevelser från de svenska skogarna, och i formen av tårtfatet valde han att utgå från en kantarell som ett främmande objekt snarare än en svamp.

Tårtfatet ”Tratt” är handgjutet i en grafitform på Reijmyre Glasbruk, medan vaserna i dukningen är blåsta i träform på Skrufs Glasbruk i Småland. Träformen ändrar karaktär med tiden, vilket gör att formen på vaserna kan variera.

Tårtfat Tratt