Svenskt Tenns påskdukning

Påskdukning

Nu närmar sig påsken – en högtid som för tankarna till ljusa dagar och färgstark interiör. Svenskt Tenn dukar traditionsenligt upp till fest med klassiskt mönstrad textil, handgjutet glas och skira påskdekorationer.

Till kuvertet passar Svenskt Tenns egna, exklusiva lintabletter i gult vackert ihop med servetternas dova bärnstenstoner och klassiska mönster. Ljusa naturmaterial får inte enbart ta plats i möblemanget, utan även i dukningens detaljer. Undertallriken i flätad korg ramas in av den fransktillverkade bestickserien Bamboo och ljusstakarna i samma material, där exotisk bambu kombineras med klassiskt tenn.

Glasägg
Matrum med påskdukning från Svenskt Tenn

I Svenskt Tenns påskdukning – står klarglas i fokus såväl när det kommer till skålar och vinglas som vaser och fat. Vas 7 formgavs 1957 av Josef Frank för Svenskt Tenn. Som protest mot dåtidens många svanhalsade modevaser, ritade Josef Frank bland annat denna nya variant. Lika praktisk som vacker, både med och utan blomster. Vasen är blåst i träform och tillverkad på Skrufs Glasbruk i Småland. Träformen ändrar karaktär med tiden och formen på vaserna kan därför variera.

Vaser & Krukor