Välkomna det nya året med gnistrande dukning – såväl till vardag som till fest.

EN GNISTRANDE DUKNING TILL VARDAG & TILL FEST

Efter julens varma inredningsfärger och dekorativa element finns en längtan efter den svala och avskalade elegansen. Välkomna det nya året genom att duka upp till fest med gnistrande glas, bestick och dekorationer i klassiskt tenn.

De enkelt utformade besticken i tenn och rostfritt stål kommer från den Italienska tillverkaren Cosi Tabellini – ett litet, familjeägt företag som grundades 1954. Företaget tillverkar tennföremål, keramik och glas småskaligt och hantverksmässigt i den italienska staden Brescia. I bestickserien ingår bland annat matgafflar, kaffeskedar, matskedar, köttknivar, dessertgafflar och dessertskedar.

Bestick Tenn

Konsthantverkaren, keramikern och formgivaren Signe Persson-Melin har en av designsveriges längsta karriärer. Redan under tidigt 1940-tal bestämde hon sig för att bli keramiker och sedan dess har hon bland annat skapat serien "Myrten" och tallrik "Streck" för Svenskt Tenn.

Tallrik Streck

I Svenskt Tenns dukning står den avskalade formen i fokus. Tekannan, gräddkannan och coastern formgavs av Signe Persson-Melin inför Svenskt Tenns 80-års jubileum 2004, som en hyllningskollektion till grundaren Estrid Ericson.

Det var första gången Signe arbetade med tenn, och hon insåg snabbt att materialet är släkt med leran. Det mjuka och präglade myrtenmönstret som stansas för hand på varje enskild tennprodukt, visade att hennes keramiska former var direkt överförbara till det följsamma tennet.

Signe tog senare fram tallriken ”Streck” för Svenskt Tenn, som en komplettering till den ursprungliga servisen.

Kanna Myrten