Svenskt Tenns vårdukning

Praktfull vårdukning

Upptäck en prunkande vårdukning, fylld av dekorativa detaljer, färgsprakande mönster och olika sorters blomster. Lekfulla komponenter skapar en tilltalande helhet när Svenskt Tenn dukar upp för sommarens alla tillfällen.

Flasköppnare Fisk

Den pärlemorskimrande flasköppnaren tillverkas helt och hållet för hand, något som gör varje skimrande fisk unik i sitt utförande. Tillsammans med vincoastern och glasens glänsande mässingsinslag tillförs någonting extra i varje dukning, såväl till vardag som till fest.

Den klassiska, stormönstrade textilen Dixieland (namngiven efter den amerikanska södern) smyckar bordet, och är ett av de två kartmönster som Josef Frank skapade under sin tid i New York, 1943-1945. I mönstrets tre huvudfält avbildas Atlanten och omgivande kontinenter. Afrika gestaltas uppfyllt av jättelika solrosor och det väldiga Amazonas är fyllt av vattenmeloner, medan de inneslutande oceanerna svallar vitskummande mot stränderna. Josef Franks textil Dixieland trycktes första gången till Svenskt Tenns jubileumsutställning år 1974.

Textil Dixieland
Vårdukning från Svenskt Tenn

Den lilla vasen med nummerbeteckning 8, är perfekt för de små blomsterarrangemangen i sommardukningen. Den formgavs 1957 av Josef Frank för Svenskt Tenn, som protest mot dåtidens många höga, svanhalsade modevaser.

Mässingsdetaljer återfinns slutligen på insidan av Sebastian Schildts graciösa skålar, med utsida i borstat, matt tenn. Skålarnas konstruktion och tyngd gör den unika halvklotsformen möjlig, utan att de tippar över och välter. Skålarna finns i fyra olika storlekar, där de mindre kan användas som saltkar på bordet.

Skål Rund Tenn