Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag.

Ägare & Styrelse

Sedan 1975 ägs Svenskt Tenn av Kjell och Märta Beijers Stiftelse, som ger stora anslag till forskning och även bidrar till att främja svensk heminredning och design.

Stiftelsens syfte är att inom Sverige främja vetenskaplig forskning och undervisning, främst inom områdena ekologi och medicin. Den ska också lämna understöd till undervisning och utbildning inom ekonomiska, teknologiska och jordbrukstekniska områden. Stiftelse stödjer även utveckling och bevarande av kulturella och konstnärliga värden inom svensk heminredningstradition.

Att Svenskt Tenn ägs av Kjell och Märta Beijers Stiftelse och inte av privata intressenter innebär att det överskott som verksamheten genererar går till svensk forskning och utbildning. Svenskt Tenn bidrar därigenom till forskning bland annat inom biomedicin, genetik och läkemedel vid Uppsala universitet samt inom ekologisk ekonomi vid Kungl. Vetenskapsakademien.

På Beijerinstitutet vid Kungl. Vetenskapsakademien samarbetar forskare inom ekonomi och ekologi med målet att bidra till en hållbar utveckling, genom kunskap och förståelse om samspelet mellan människa och miljö. Man söker svar på frågor som: Hur kan vi ta naturens egna tjänster till hjälp i en alltmer urbaniserad värld? Hur kan vi bättre förvalta haven för ett rättvist utnyttjande av jordens matresurser? Hur påverkas våra beteenden av oväntade naturförändringar? Resultaten från Beijerinstitutets tvärvetenskapliga forskning omsätts över hela världen.

Stiftelsen stöder också Beijerlaboratorierna vid Uppsala universitet för forskning inom medicinsk genetik och läkemedel. Forskningen syftar bland annat till att kartlägga människans arvsmassa, till exempel genom att utveckla metoder som gör det möjligt att påvisa de förändringar i DNA som medför ökad sjukdomsrisk. Inom detta område är Uppsala universitet världsledande. Andra forskningsområden syftar till att skapa effektivare läkemedel mot till exempel diabetes och att skapa läkemedel med färre biverkningar. Ett tredje Beijerlaboratorium vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala ska forska kring effektivare mjölkproduktion med friskare kor.

Kjell och Märta Beijers Stiftelse bidrog under 2014 med nära 20 miljoner kronor till vetenskaplig forskning och kulturändamål i Sverige.

Mer information om Kjell och Märta Beijers Stiftelse finns på www.beijerstiftelsen.se
Mer information om Beijerinstitutet finns på www.beijer.kva.se
Mer information om Beijerlaboratorierna finns på www.genpat.uu.se och www.orgfarm.uu.se

Styrelsemedlemmar

Johan Wall, Styrelseordförande
Göran Carlson, Vice Ordförande
Peter Bolinder, Ledamot
Tord Dyrssen, Ledamot

Kunglig Hovleverantör

Kronprins Gustaf Adolf var en designintresserad man. Det var hans vurm för moderna tennföremål som ledde till att Svenskt Tenn redan 1928 fick sitt första hovleverantörsbrev.

Breven, det första och det nuvarande, finns fortfarande i butiken, titta in i Estrid Ericsons arbetsrum samt i trappan upp till textilavdelningen. Den ärofulla titeln Kunglig Hovleverantör har följt med Svenskt Tenn sedan dess. Lämpligheten prövas varje gång Sverige byter kung eller Svenskt Tenn byter VD.

Adress & Kontaktuppgifter

Svenskt Tenn har en butik på Strandvägen och huvudkontor på Linnégatan i Stockholm. Företaget har totalt ett 80-tal medarbetare, varav cirka 55 arbetar i butiken och 25 på huvudkontoret i Stockholm.

Huvudkontor

 • Svenskt Tenn
 • Linnégatan 87A, Plan 4, 1tr
 • 115 23 Stockholm

Besökadress Butik

 • Svenskt Tenn
 • Strandvägen 5
 • 114 51 Stockholm

Postadress

 • Svenskt Tenn
 • Box 5478
 • SE-114 84 Stockholm

Returadress (endast för kundretur)

 • Svenskt Tenn
 • Box 42054
 • 126 13 Stockholm

Kontakt

Maria Veerasamy

VD

Thommy Bindefeld

Marknadschef & Kreativt Ansvarig

Erik Darth

Ekonomichef

Catarina Tagebjer

E-handelschef

Ebba von Blixen Öberg

Inköpschef

Anna Jansson

Butikschef

Jennie Pineus

Chef Inredningsateljén

Vicky Nordh

Pressansvarig

Per Ahldén

Intendent/ Arkiv och samlingar

Lediga Tjänster

Junior Inköps Controller

Tjänsten är en servicefunktion till försäljningskanalerna med målsättningen är att optimera servicegraden till slutkonsumenten genom aktuell och uppdaterad leveransinformation och hög precision i inköpsflödet så att Svenskt Tenn anpassar sig till den för perioden aktuella försäljningsstatusen.

Som junior inköpscontroller är du ansvarig för analys, planering och inköp av det som sortiment som kategoriseras som ”basprodukter” och varor med målsättning att alltid finnas i lager; (benämns internt som ”never out of stock”).
I arbetet ingår löpande försäljningsanalyser. Utifrån dessa analyser planera och orderläggs de produkter som ingår i kategorin utifrån uppsatta måltal (OH, lagernivå och prognos för kommande inköpsperiods varubehov mm).

Arbetsbeskrivning:

 • Inköp och orderhantering/uppdatering av artiklar inom aktuell produktkategori
 • Försäljningsanalys och åtgärder utifrån uppsatta nyckeltal.
 • Löpande orderplanering och kontakt med leverantörer angående prisförhandling, orderstatus och leveransplanering, inköp av komponenter/material etc.
 • Ta fram förslag på realisation och prishöjning.
 • Administration

Kvalifikationer och kunskapskrav:

 • Högskoleutbildning med inriktning ekonomi
 • Minst 2-3  års erfarenhet av controlling/strategiskt inköp inom detaljhandel
 • Engelska i tal och skrift
 • Mycket god analytisk förmåga
 • Datakunskap och god kunskap i Excel
 • Arbete i affärssystem NAVISION eller liknande är ett krav, erfarenhet av arbete i anlysverktyget QlikView är meriterande

Personliga egenskaper:

Professionell med god förmåga att representera och företräda varumärket.
Strukturerad, noggrann och lösningsorienterad.
Hög effektivitet och förmåga att hålla flera projekt igång samtidigt.
Ordningsam, analytisk och självgående samt tycker om att arbeta i grupp.
Positiv och utåtriktad med samarbets- och kommunikationsförmåga.
Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till ebba@svenskttenn.se senast 1 december.

Tjänstgöringsform:

Vikariat f o m 2/1 2017  t o m 31/12-2017
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Arbetsplats: HK, Linnégatan 87A

Närmaste chef är Inköpschefen och du ingår i företagets Inköpsavdelning.

Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till ebba@svenskttenn.se senast 1 december.

Lagermedarbetare som julextra till Varumottagningen

Svenskt Tenn söker en ny medarbetare till Varumottagningen under julperioden mitten av november till början av januari. Du blir en del i det team som hanterar Svenskt Tenns logistikflöde av varor från framförallt Centrallagret till butiken på Strandvägen 5.

Varumottagningen tar emot och inlevererar varor samt fördelar ut dem till respektive avdelning i butiken. Varumottagningen ansvarar också för utlämning av beställningar och reservationsvaror som hämtas direkt av kund eller företag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ta emot och registrera inkommande och utgående leveranser
 • Fylla på varor och emballage, samt hålla ordning vid kassorna
 • Säkerställa att det är ordning och reda på såväl det fysiska lagret som i den digitala hanteringen av affärssystemet NAV (som är relaterad till lagerprocesserna)
 • Paketering och adressering av varor till kunder
 • Delaktighet vid inventeringar
 • Övriga lagerrelaterade arbetsuppgifter

Erfarenhet av lagerarbete och datavana är meriterande.

Ansök genom att skicka CV tillsammans med ett personligt brev till alexander.osterman@svenskttenn.se. Intervjuer sker löpande. Före den 31/10 önskar vi din ansökan.

Vid eventuella frågor vänligen kontakt Alexander Osterman/Varumottagningsansvarig